Новини

Сандвичи от всички страни

Марина Караконова 07 септември 2015, 16:01

Идеята за сандвичарницата е на виетнамеца Ву Нгуен (когото познаваме от участието му в Master Chef), и вече е факт. Началото е обещаващо, концепцията – ясна /гурме сандвичи от цял свят/, качеството – много добро, а цялостното изпълнение и организация са въпрос на още малко опит и изглаждане.

В момента има пет сандвича, които месечно ще се менят, най-вече в зависимост от сезона. Има и салата със зеле и сусамов сос, и пържени картофки.

Ето и сандвичите:

Бан ми е най-известният виетнамски сандвич, популярен е вече в цял свят. Тук намираме задължителното свинско с моркови, краставици, меден сос, и халапеньо.

Японският торикатсу е с пилешко, зеле, сусамов сос, тонкатсу сос, а бразилският качоро куенте е с кренвирш, картофено пюре, дометен сос царевица, меден сос, и халапеньо. Класиката фили чийз стек, както винаги, е с телешко, лук, гъби и чушки.

Индийският вада пав е единственото в момента вегетарианско предложение. Представлява картофени топки, с различни чътнита – в случая са с тамарин и зелено чътни.

За всички сандвичи хлябът е един и същ, бял е, и идва от холандската фурна Jovan. Съвсем спокойно може да се "поразиграе" хлябът - добре е да има избор, а защо не и по-здравословна алтернатива, например пълнозърнест хляб.

Същото се отнася и до продуктите, например кренвиршите, или зелето. Сандвичите много ще спечелят, ако се потърсят по-вкусни варианти. 

При всички положения говорим за вкусни и сочни сандвичи, предлагани на място, много точно намерило предназначението си.   

ул. "Ангел Кънчев" 20

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK