Новини

"Нома" става ферма

Бакхус 17 септември 2015, 10:47

Ресторант "Нома" в Копенхаген ще затвори след последното сервиране за Новата 2016 година. Неговият собственик и главен готвач, датчанинът от албански произход Рене Реджепи, се надява да бъде готов да отвори отново "Нома" още през 2017 г., но вече под формата на градска ферма. Ще има и назначен специалист по земеделие в екипа си.

Пред "Ню Йорк Таймс" Реджепи казва, че новата "Нома" ще е "страстно отдадена на сезонността". През зимата "когато водите са ледено студени и някои риби са пълни с хайвер" ресторантът ще става за морска храна. През пролетта и лятото "светът става зелен, така ще е и с менюто". "Очаквайте ново меню и нова мисия", допълва главният готвач на ресторанта, обявяван четири пъти за най-добър ресторант в света.

През януари предстои турнето на "Нома" в Австралия, и веднага след връщането си, екипът му ще се отдаде изцяло на фермата. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK