Новини

Кои са петте топ събития на октомври

Марина Караконова 04 октомври 2015, 00:26

Пражки фестивал на кафето 

10 октомври – 11 ноември 

Прага

Провежда се за четвърти път. Есенна Прага, дегустации, уъркшопове, лекции. Фестивалът е и за професионалисти, и за любители. Вижте чудесния им сайт и си изберете събитие. http://coffeefest.cz/

Salon du Chocolat

28 октомври – 1 ноември

Париж

В края на октомври по традиция всеки, който по някакъв начин е свързан с шоколада заминава за Париж. Сигурно това е най-мащабното събитие за шоколатиерство с демонстрации, конференции, курсове, изложения. 150 000 души са го посетили миналата година, над 200 сладкари от цял свят, над 250 изложители. Сред централните събития е Шоколадовото модно шоу. 

The Wine Show – Chelsea

16 – 18 октомври, Лондон

Мястото е Chelsea Old Town Hall на Kings Road. Ще бъдат показани над 500 наградени вина от цял свят. Тук ще бъдат и най-престижните къщи на Шампан. Ще има и майсторски класове за вина и питиета от шампанско до коняк.

http://thewineshowchelsea.com/

Международен панаир на белия трюфел

10 октомври – 15 ноември

Алба

Става дума за краля – белия трюфел. Възможно най-доброто място за съвършената порция паста или ризото с бял трюфел – при това в очарователната Алба. Да не забравяме, че тук е домът и на Dolcetto d'Alba.

http://www.fieradeltartufo.org/2015/it/

Wine, Food & Good Living

22 - 25 октомври

Хелзинки

Това е най-голямото събитие за храна и вино на Финландия. Провежда се в Изложбения център на Хелзинки (Mussekeskus). Със сигурност мястото, където може да се види /и опита/ всичко най-ново от превърналата се в хит скандинавска кухня.

http://www.messukeskus.com/en/Pages/default.aspx>

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK