Новини

Брой 153: Сладкият брой

Бакхус 16 октомври 2015, 14:49

Рядко се случва човек да започне да се храни отзад напред (освен някъде през първите седем). Също както често последната степен от менюто се пренебрегва – я заради тежест от всичко преди, я заради риска от калорийно предозиране след. И десертът остава. А той е сладостта от живота, той е точката в края на изречението, черешката върху сметаната. Затова да му обърнем внимание в цял един брой ни хареса като идея.

Погледнахме го от много страни: литературна, еволюционна, практична. Натопихме пръст дълбоко, като хлапе в буркана бабино сладко, напаснахме го към различни вина и винарски традиции. И, разбира се, запитахме се накъде е тръгнал десертът.


Отговор потърсихме от трима от най-добрите сладкари в България: Борислав Екзархов, Елица Божинова и Александър Иванчев. С тях си поговорихме за тенденциите в сладкарското изкуство, за техниките, които се ползват, за сладостта от това да създаваш. Те от своя страна ни пуснаха в работилниците си, за да видим как се случват нещата.

Показваме няколко от страниците на новия брой, останалото – в списанието. А по-долу е видеото, което нашите приятели от Under the Line направиха по време на заснемането на кадрите за корицата на списанието и материала за бъдещето на десерта.



НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС"

в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV

или


Image and video hosting by TinyPic

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK