Новини

Коледен Мъри с мартини

Вера Траянова 11 декември 2015, 01:28
Бил Мъри

Идеална рецепта за приготвяне на мартини няма. Феновете му страстно се карат за всяка капка вермут, всяко късче лед, та дори за формата на маслинката. Единственото сигурно нещо в този хаос е, че най-важната съставка при приготвянето и сервирането на мартини е стилът.  

А каква е рецептатa за стил? Тук отговорът е по-лесен. Необходими са единствено бял роял, перфектен костюм и Джордж Клуни в костюма. Когато домакин на приготвянето на коктейла е Бил Мъри, придружаван от Майли Сайръс в оскъдна червена рокля и режисиран от София Копола, то можем набързо да забъркаме каквото и да е, в каквато и да чаша и да седнем пред екрана в очакване коледният дух да премине пред очите ни в шеметен водовъртеж.

Излъчването на коледната мюзикъл-комедия на София Копола, наречена "A Very Murray Christmas" започна вече по Netflix.  Филмът е малък реверанс към класическото вариете и доказва, че и в най-сладникавата коледна песен "има нещо", животът е хубав и всяка коледна катастрофа може да се преживее с чаша (или две) добро мартини.

За разнообразие може да се опита празничния вариант на коктейла, наричан Christmastini, който е по-скоро вариант на Бонд-мартинито, защото съдържа водка, а не джин (както вече казахме, идеална рецепта няма, но Бонд наистина нищо не разбира от мартини). Но думата беше за Christmastini – смесвате водка и вермут на вкус, добавяте малко мента и воала – Коледата може да заповяда!


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK