Новини

Какво, къде, кога (март)

Марина Караконова 03 март 2016, 11:45

Международен фестивал на сиренето и виното

Coulommiers, 18-21 март

http://foire-fromages-et-vins.com/

Фестивалът се провежда от 1967 г. Започва малко като празник на прочутото сирене куломие - "сестрата на бри", носещо името на селището. Над 350 души идват да изложат продукцията си, и над 60 000 души участват в четиридневното празнуване на най-доброто от френското вино и сирене. Има изложба и на животни, и една от традициите е играта да отгатнеш теглото на кравите.

Фестивал на рибата

13 март, езерото Муралто, Швейцария

Фестивалът е за прогонване на последните зимни дни и посрещане на пролетта.  В действителност, това е състезание между рибари, което започва преди изгрев, а по-късно прераства в празник с и на улова им. Винаги се провежда през втората неделя на март, въпреки че организаторите предупреждават, че ако вали, празникът се отлага за следващата неделя. Но нищо – намирате се на езеро почти на границата с Италия, насред швейцарска красота като от картичка.

Фестивал на шоколада

25-28 март, Йорк

http://www.yorkchocolatefestival.co.uk/

Йорк има дълга връзка с шоколада. През 1781 в града имало 8 сладкарници за 17000-те си обитатели. Днес шоколадовата фабрика Nestlé произвежда 6 милиона Kit Kat-а дневно, а в града по правило се носи миризма на шоколад. Повечето хора в Йорк са наследници на сладкарските династии Rowntree, Terry и Craven.

Йорк е първата спирка на Шоколадовия път нa European Commission cultural route across Europe.

ProWein

13-15 март, Дюселдорф

http://www.prowein.com/

Това е една от задължителните годишни спирки на всеки, занимаващ се професионално с вино. Едно от онези места, на които се сверяват часовници. Тук се установяват важни контакти и се взимат важни бизнес решения. По правило от голям интерес са и всички съпътстващи събития.

Международен ден на макарона

20 март

http://www.luxuo.com/gadgets/leica-x-hello-kitty-x-playboy-camera-for-colette.html

Това събитие се отбелязва за първи път преди девет години. "Денят" е маркетингово хрумване на Пиер Ерме, чиято крайна цел е благотворителност. Оказва се толкова успешно, че днес този ден се празнува в Торонто, Ню Йорк, Мумбай и Ванкувър. А срещу дарение за фондове за борба с кистозната фиброза, в магазините на Ерме в цяла Франция макароните са безплатни. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK