Новини

Какво, къде, кога (април)

Марина Караконова 03 април 2016, 16:47

Vinitaly, Верона
10 – 13 април

Vinitaly е едно от най-големите винени изложения и конкурс в света и тази година ще се проведе за 50-ти път. Четири дни, винаги полезни с дегустациите, семинарите, конференциите, да не говорим за контактите. Възможност за сверяване на часовника, за научаване на всичко ново за виното в един от най-красивите градове в света.

http://www.vinitaly.com/

Литература и вино, Готвайг
14 – 17 април

Ще попаднете в един от най-популярните винени райони на Австрия, Вахау. Още по-точно – в Готвайг, намиращ се на 450 м надморска височина.
Фестивалът "Литература и вино" се провежда вече за 16-а година и предлага четене, музика и местни вина. Това става на фона на великолепния бенедиктински манастир – Готвайгското абатство. Тази година се предвиждат посещения в библиотеката – най-голямата в Австрия, и на архива му.

http://www.literaturundwein.at/index/index.php

Изола, Словения
29 април
Международен фестивал на оранжевото вино

Четвъртият цвят вино стана много повече от просто "модерен". Любопитството към оранжевото вино е голямо, затова и напълно заслужено си има специален фестивал. Провеждането му се редува - между Виена и Изола – великолепно старинно градче. Представените вина ще са преобладаващо от Словения, Австрия и Италия.

http://www.orangewinefestival.eu/index.php/en/

Мали Лошин, Хърватия, кулинарен фестивал
27 април

Фестивалът представя най-вече местна кухня и специалитети. Акцент е морската храна, която върви под заглавието Around The World under Lošinj’s Sails. Кулминацията е закриването на фестивала на централния площад на острова, където се излагат всички храни и се избира победител. Добър повод да се посети това място, наричено "Сребърното цвете на Европа", заради природните си красоти, архитектурни забележителности и високо качество на живот.

http://visitlosinj.hr/

Concours Mondial de Bruxelles
29 април – 1 май
Пловдив

Месецът започва с Vinitaly, и приключва с едно друго от най-големите винени събития: Concours Mondial de Bruxelles. Тази година е неговото двайсет и трето издание. Пловдив ще е в центъра на мащабен интерес, и от това как ще премине конкурса и как ще се представи градът, ще зависи много и бъдещето на българския туризъм и вино.

http://www.concoursmondial.com/en/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK