Новини

Златна треска

Марина Караконова 07 май 2016, 13:06

Двайсет и третото издание на Concours Mondial de Bruxelles завърши. Тази година за първи път се проведе в България, Пловдив, от 29 април до 1 май 2016 г. Следващата година ще бъде във Валядолид.

Вече са ясни и резултатите. 42% от представените в конкурса български вина имат отличия. Медалите са общо 109 - четири големи златни, 47 златни, и 58 сребърни.
Голям златен медал получават вина, оценени с над 92 точки. Тази година те са:

Leva Chardonnay - Dimiat & Muscat 2015 - Vinex Slavyantsi

Domaine Boyar Korten Natura Mavrud & Rubin 2014 - Domaine Boyar International

Salla Cabernet Franc 2013 - Salla Estate

Stallion Classic 2012 - Angelus Estate

В сравнение с предишни, тази година България е предоставила най-много мостри - 257 от 70 изби, и така се нареди на шесто място по този критерий след Португалия, Франция, Испания, Италия и Чили.

В организацията на събитието от българска страна участваха Probegex, Националната лозаро-винарска камара, община Пловдив, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните, Съюа на енолозите в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK