Новини

Какво, къде, кога (май)

Марина Караконова 07 май 2016, 13:38

Словашки фестила на храната, Братислава

26 – 29 май

Словашкият фестивал на храната се провежда на открито и е шанс да се насладите на красотата на една от най-големите забележителности на Братислава: Братиславската крепост, която дава красива гледка към Дунав и Стария град. Представете си гигантски пикник, който привлича хиляди желаещи да опитат местни специалитети. В центъра е словашката кухня, но е пълно и с традиционна австрийска и унгарска храна. Тази година ще се проведе за шести път.

http://www.slovakfoodfestival.sk/

Белгийски фестивал на камиони за храна, Брюксел

6 – 8 май

Най-големият фестивал в Европа за храна на колела ще се проведе за трета година. Достъпът е свободен, има над 100 000 посетители през трите дни, камионите са над 120 камиона, да добавим и красив град, в една от красивите му части - Boulevard de l'Impératrice.

http://www.belgianfoodtruckfestival.be/fr/brusselsfoodtruckfestival2016

Чешки фестивал на бирата, Прага

12 – 28 май

Тук ще се предлагат над 50 вида бира, а храната е подбрана измежду най-добрите ресторанти и фирми за кетъринг. Фестивалът е нещо като чешкият отговор на Октоберфест. Необходима е резервация на сайта на събитието, има и различни такси за вход. Събитието се провежда в Летенските градини.

http://www.ceskypivnifestival.cz/en/

The Balkans Iinternational Wine Competition 2016, София

28 - 29 май

В конкурса BIWC участват преди всичко винопроизводители от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа, и Черноморския регион. Тази година той ще се проведе от 26 до 29 май. Фестивалът, на който ще може да дегустирате участващите в конкурса вина, ще е от 28 до 29 май в Гранд хотел София. Едно от добрите софийски събития.

http://www.balkanswine.eu/bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK