Новини

Млечен път

Марина Караконова 01 юни 2016, 01:22

Илиян Илиев спечели трета награда в конкурса Gourmand World Cookbook Awards за книгата си Cooking with Yogurt и Специалната награда на журито за The Bulgarian Cheese Cookbook. Церемонията се състоя в Янтай, Китай.
Илиян Илиев е преподавател в кулинарната академия HRC по аранжиране и фотография на храна.

Завършил е Националната гимназия по полиграфия и фотография, по-късно минава курсове в NY Institute of Photography, след което следват години като фотограф на свободна практика и фоторепортер. Има самостоятелни изложби War in Kosovo (1999), Mount Athos (2000), Ballet Portraits (2004), Edible Art (2012).

През 2004 г. заминава за Манчестър. В момента живее в Кембридж, където е и неговото студио. Сред клиентите му са списания, хотели, ресторанти, хранителни компании като Mornflake, Felicini Restaurants, Hamlyns of Scotland, Bäkehaus, Lacrima, Philpotts, AstraZeneca, Manchester University.
Негови фотографии са публикувани в Waitrose food, BBC GoodFood, Olive, Four, Culinary Artist, Professional Photographer, Digital Photographer и The Rock.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK