Новини

Какво, къде, кога (септември)

Марина Караконова 07 септември 2016, 23:12

Édes Napok
16 – 18 септември, Будапеща

Най-големият фестивал на сладкарството в Унгария вече привлича интереса на много хора от бизнеса. Сладкият уикенд се провежда в замъка Буда в средата на септември от 2011 г. насам Тук е място за среща с хора от Лондонската шоколадова академия, или със собственици на големите швейцарски шоколадови и сладкарски къщи. В същото време събитието се наложи и като любима семейна разходка за уикенда.
Вечер – фънки, соул и джаз концерти. Всичко това е на фона на великолепната панорама към Дунав и есенната унгарска столица.

http://edesnapok.hu/

Oktoberfest
17 септември – 3 октомври, Мюнхен

Малко история. На 12 октомври 1810 г. баварският принц Лудвиг се жени за принцеса Тереза и, както подобава, празнуването продължило пет дни. През следващите години хората започнали да отбелязват годишнините от сватбата. В началото всичко било много скромно: само няколко тезгяха, на които се продавали халби бира. Първите кегове били въведени чак през 50-те. Така кралската сватба завършва като най-големия бирен фестивал в света. Вход не се плаща, но е препоръчително да си направите резервация. Литър бира е между 9.70 и 10.10 евро (в зависимост от павилиона, който си изберете). Децата под 6 години трябва да напуснат мястото преди 8 вечерта. В тентите пушенето е забранено. Oktoberfest се намира близо до централната гара на града.

oktoberfest.de

КвАРТал
16 - 18 септември, София

"квАРТал" е инициатива, която би трябвало да подкрепим, защото, както обясняват организаторите, има за основна цел да съживи най-софийския район в София - периметъра между бул. "Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Сливница" и бул. "Мария Луиза" – богата на култура и история зона, с абсолютно неразгърнат потенциал. По време на фестивалните дни ще има представления, лекции, работилници – и храна и бира. Сред организаторите са бирата Ailyak, L'etranger, Scaptobara, French 75 и други, а партньори са организацията на евреите в България "Шалом", Полският културен институт, Музеят за история на София, SOHO и др.

https://www.facebook.com/kvARTal.kolektiv/

Dürkheimer Wurstmarkt
9 – 19 семпември, Бад Дюркхайм

Бад Дюркхайм е град в югозападната част на Германия, във федералната провинция Рейнланд-Пфалц. Намира се на Пътя на Виното по източните сколонове на планината Пфелцервалд и Горнорейнската долина. Дотук с географията. Въпросът е, че там, тази година, за 600 поредна, ще се проведе фестивал на вурстовете, бирата и виното. Посетителите през последните години са 600 000. Празникът е от 9 до 13-ти, и от 16 до 19-ти септември.

http://www.bad-duerkheim.com/duerkheimer-wurstmarkt/jubilaeumsfestzug.html

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK