Шеф Джордж Стилианудакис e опитен кулинарен професионалист, разпознаваем по задълбоченото познание на интернационалнаната кухня и иновативния си подход към персонализираното гурме хранене. Притежава над 22 години възходящ опит в управлението и предоставянето на гурме кухня за курорти, ресторанти и усъвършенства изкуството на готвенето; разработва впечатляващи менюта и кулинарни ястия, вдъхновени от различни културни региони по целия свят. Eто какво сподели с нас за читателите на Бакхус.
Казват, че любовта минава през стомаха. Важи ли това и за успешния бизнес?
Успехът се постига с добър мениджмънт и внимание към всеки детайл, включително най-добрите продукти на най-изгодните цени. Колкото до бизнес срещите, разбира се, че храната е важна! Добрата храна създава положителна нагласа към цялата среща.
Какво е първото, с което ще се обърнете към гостите на семинара си?
Първото, което ще им кажа, е, че ако искат да успеят в тази професия, трябва да са готови да направят много жертви и да работят наистина упорито, както и да ѝ дадат много, много любов. Само тогава е възможно и тя да им отвърне със същото.
Коя е тайната за успех в кулинарията – богат опит или смели идеи?
На първо място е да сме честни с клиентите си за всичко, което им предлагаме. Иначе, мисля, че тайната е проста, трябва да имаш опит, но по-важното е да имаш идеи, да бъдеш креативен и гъвкав, за да накараш клиента да си мисли: "Как ли прави това?"
Коя международна кухня е най-голямото Ви вдъхновение и защо?
Определено испанската, защото е много близка до моя вкус. Освен това много ми допада начинът, по който те третират и използват продуктите, които имат. За мен това е най-голямото вдъхновение.
Аз съм много семпъл, що се отнася до храната, която консумирам. През лятото обичам пресни домати от градината ми, със зехтин и сирене Graviera. Просто обожавам свежестта на пресните домати.
Шеф Джордж Стилианудакис ще бъде гост-готвач на петия пореден Гастрономически фестивал в Банско. На 14, 15 и 16 ноември ще води курс за методът "су вид" на приготвяне на храна. Повече информация за курса, гурме фестивала и програмата може да намерите на http://www.premierfoodfestival.com/bg/" target="_blank">http://www.premierfoodfestival.com/bg/