Новини

Шеф Джордж Стилианудакис ще води семинар за "су вид" техники на готвене в Банско

Детелина Христова 04 ноември 2016, 14:11

Шеф Джордж Стилианудакис e опитен кулинарен професионалист, разпознаваем по задълбоченото познание на интернационалнаната кухня и иновативния си подход към персонализираното гурме хранене. Притежава над 22 години възходящ опит в управлението и предоставянето на гурме кухня за курорти, ресторанти и усъвършенства изкуството на готвенето; разработва впечатляващи менюта и кулинарни ястия, вдъхновени от различни културни региони по целия свят. Eто какво сподели с нас за читателите на Бакхус.

Казват, че любовта минава през стомаха. Важи ли това и за успешния бизнес?
Успехът се постига с добър мениджмънт и внимание към всеки детайл, включително най-добрите продукти на най-изгодните цени. Колкото до бизнес срещите, разбира се, че храната е важна! Добрата храна създава положителна нагласа към цялата среща.

Какво е първото, с което ще се обърнете към гостите на семинара си?
Първото, което ще им кажа, е, че ако искат да успеят в тази професия, трябва да са готови да направят много жертви и да работят наистина упорито, както и да ѝ дадат много, много любов. Само тогава е възможно и тя да им отвърне със същото.

Коя е тайната за успех в кулинарията – богат опит или смели идеи?
На първо място е да сме честни с клиентите си за всичко, което им предлагаме. Иначе, мисля, че тайната е проста, трябва да имаш опит, но по-важното е да имаш идеи, да бъдеш креативен и гъвкав, за да накараш клиента да си мисли: "Как ли прави това?"

Коя международна кухня е най-голямото Ви вдъхновение и защо?
Определено испанската, защото е много близка до моя вкус. Освен това много ми допада начинът, по който те третират и използват продуктите, които имат. За мен това е най-голямото вдъхновение.

Какво готвите за себе си, когато сте сам?
Аз съм много семпъл, що се отнася до храната, която консумирам. През лятото обичам пресни домати от градината ми, със зехтин и сирене Graviera. Просто обожавам свежестта на пресните домати.

Шеф Джордж Стилианудакис ще бъде гост-готвач на петия пореден Гастрономически фестивал в Банско. На 14, 15 и 16 ноември ще води курс за методът "су вид" на приготвяне на храна. Повече информация за курса, гурме фестивала и програмата може да намерите на http://www.premierfoodfestival.com/bg/" target="_blank">http://www.premierfoodfestival.com/bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK