Новини

Рецепти за сезонни коктейли от Самет Али

Детелина Христова 16 ноември 2016, 15:14
Autumn-spiced Daiquiri

* 50 мл отлежал тъмен ром
* 30 мл прясно изцеден сок от лайм
* 15 мл домашно приготвен сироп от круши и ябълки

Шейква се и се сервира. Преди наливане стените на чашите се обливат с бранка мента. Украсява се с дехидратирана круша и стрък мурсалски чай.
Frontier Fall

* 50 мл отлежал бърбън
* 22,5 мл прясно изцеден сок от лимон
* 15 мл домашно приготвен сироп от смокиня и кардамон
* 10 мл амаро (италиански билков ликьор с нотки на карамел, тенденция за сезона)

Шейква се и се сервира върху натрошен лед. Украсява се с листа от салвия, дехидратирана смокиня и прах от сушени сливи.
A Walk in the Past

* 45 мл отлежало шотландско уиски
* 30 мл домашно приготвен ликьор от дюля и индрише
* 1 барова лъжица сироп от виолетки и боровинки
* 2 даша домашно приготвен ликьор от зелени орехчета

Шейква се и се сервира. Украсява се с кора от лимон, дехидратирана роза и листо индрише.
Повече за Самет Али може да прочетете тук. Рецептите са част от новия брой на списание Бакхус.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK