Новини

Мулти Култи в ИКЕА

Бакхус 09 декември 2016, 09:48

Мулти Култи колектив гостува в ИКЕА, София на 10 декември от 15 до 17 ч. със специално кулинарно шоу. Участници в събитието са четирима готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична етно сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни.
Посетителите на ИКЕА ще могат да вкусят екзотични ястия приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак - малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс "Скариада" в Лесковац - Майстор Даци от ресторант "Котилото", ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще демонстрира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.

Посетителите на магазина в София ще могат да опитат традиционни храни на 10 декември. Вход свободен.
https://www.facebook.com/events/189138238214497/


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK