Новини

Какво, къде, кога (февруари)

Бакхус 06 февруари 2017, 12:03
Карнавалът във Виареджо

Винария 2017
22 - 26 февруари

Пловдив

Тази година в Пловдив ще се проведе 25-тото подред издание на межудародната специализирана изложба за вино Винария. По случая организаторите са приготвили интересна програма, в която освен открита дегустация, на която ще бъдат представени носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, ще се проведат и редица интересни лекции от водещи български и международни специалисти в областта на виното.

https://www.facebook.com/vinaria.plovdiv/

Chocoa Festival
25 и 26 февруари
Амстердам

Двудневният фестивал е мястото, където може да научите всичко за правенето на шоколад - или как какаовото зърно се превръща в блокче шоколад. Щандовете са над 150, и на тях може да експериментирате с шоколади с различни вкусове - с вино, шоколад или крафт бира. Фестивалът се провежда за пета година, и вече има богата програма, насочена и към любители, и към хора от бранша.

http://www.chocoa.nl/

Dubai Food Festival
23 февруари - 11 март
Дубай

Този фестивал ще отбележи четвъртата си година. Смята се за единствения си по рода си фестивал в Близкия Изток. Амбицията на организаторите му е да превърнат Дубай в гарстрономически център и дестинация, и не може да има никакво съмнение, че ще се хвърлят средства и усилия. С организацията участва и Министерството на туризма.
Над 200 националности живият в Дубай и те са представени през храната си на този фестивал.

http://www.visitdubai.com/en/dff

Fête du citron
11 февруари - 1 март
Ментон, Франция

Историята на фестивала на лимоните започва през 1933 г. като изложение на плодове. Днес посетителите му са над 160 000. Всяка година си има различна тема. За 2017-та тя е "20 000 левги под водата", а талисман на събитието е Джон Лемън.
Според местната легенда първото лимонено дръвче пуснало корени в Ментон, и това решила самата Ева. Атмосферата е карнавална, с шествия, паради, изложби, акробати, огнегълтачи, гигантски скулптори, градини, и нощни веселия. Всичко в името на великите цитруси.

http://www.fete-du-citron.com

Concours Mondial de Bruxelles
1 февруари - 3 март

Този месец "Световното по вино" влиза във важна фаза: започна изпращането на мостри. Редно е да го припомним, след като стана ясно, че продажбите на вината, спечелили медали от Concours Mondial de Bruxelles нарастват с 25 %. Крайният срок за регистрация и за изпращане на мострите е 3 март 2017 г. Регистрация се прави на http://www.concoursmondial.com/en/registration/, а мострите се изпращат на адрес: M&M Militzer & Muench BG, София 1336, ул, Андрей Германов 11.
Concours Mondial de Bruxelles тази година ще е от 5 до 7 май във Валядолид, Испания.

Карнавал Виареджо
12, 18, 26, 28 февруари
Тоскана, Италия

Всеки повод да се иде до Тоскана е добре дошъл. За първи път карнавалът във Виареджо се провежда през 1873 г. и оттогава се празнува в няколко поредни уикенда на февруари. Краят му слага начало на Великденския пост. Най-голямата му атракция са гигантските лодки и кукли на платформи - често сатирични варианти на обществени и политически фигури, от папие маше, които минават по централната променада край морето. Изработват се през цялата година. Най-големите са високи 20 метра, широки 14 м. и тежат близо 40 тона. Освен баловете с маски, площадните опери и комедии, почти всички ресторанти в областта минават в режим "карнавално меню". Ето как върви и подготовката му:

http://viareggio.ilcarnevale.com/en/home

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK