Новини

Филм за милион бургери

Бакхус 10 февруари 2017, 11:50

Всеки от нас, дори да не си го признава, има дълбока връзка с Макдоналдс. Дали това е задължителното спиране на магистралата по пътя за морето или спомените от първия Макдоналдс на площад Славейков, в който се ходеше по специален повод... Тази връзка неизбежно се променя с времето - днес свързваме веригата с нездравословното хранене и хората изпитват вина, всеки път когато се изкушат да изядат някой хамбургер с картофки покрай промоцията на сметанов сладолед за 50 ст. лятото.
Така или иначе едно е сигурно - думата Макдоналдс буди чувства и емоции у всеки и ще продължава да го прави още повече след 24 февруари, когато е премиерата в България на филма The Founder ("Сделка за милиони бургери").

Недейте да очаквате поредния холивудски документален филм, който до болка ви показва как хамбургерът не се разваля с месеци или ви дава подробно описание колко калории има във всяко Мак Меню.
Не, този път филмът ще разкаже доста по-интересната история на Рей Крок - човекът, който е направил малкия квартален ресторант в Сан Бернардино на братята Мак и Дик Макдоналд - световен лидер на бързата храна. В главната роля ще видим Майкъл Кийтън ("Бърдмен", "Спотлайт"), сценарист е Робър Сийгъл ("Кечистът", "Турбо"), а режисьор е Джон Лий Ханкок ("Невидима зона", "Спасяването на Мистър Банкс")

Мненията за самия Рей Крок са също толкова противоположни, колкото и за веригата, която създава - за някои той е блестящ бизнесмен, който има невероятен бизнес нюх и смелост да преследва мечтите си и да постигне, в края на краищата, своята американска мечта; за други той е зъл капиталист, който ограбва честните и невинни братя Макдоналд и превръща бизнеса им в чудовище.

Независимо какво е вашето мнение по въпроса, The Founder е филм, който ще даде един интересен и различен поглед над капитализма и на това как се прави бизнес в Америка. Предвид актьорския състав и екипа, застанал зад проекта, филмът ще си струва ходенето на кино. Как това ще промени връзката ни с Макдоналдс, предстои да разберем.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK