Новини

Церемония на сетивата: напитки

Бакхус 05 април 2017, 20:28
Ето и напитките в 16-тата церемония за Ресторант на годината

Acqua Panna & San Pellegrino

В дегустационното меню за вечерта беше включена консумация на Acqua Panna&S.Pellegrino, официалните води на Международната асоциация на сомелиерите. Профилът на двете води е изключително подходящ за дегустации с вино и съчетание с храна.
Veuve Clicquot

Veuve Clicquot носи радост и удоволствие на целия свят със своята иновативност, креативност и малка доза лудост.
С аромат на бели плодове и стафиди, ванилия и прясно изпечен козунак, перфектен баланс и изключителна първоначална свежест и сила на вкуса, Veuve Clicquot Yellow Label е толкова разпознаваемо и харесвано от ценителите шампанско.
Водка Beluga Noble

Няколко неща правят Beluga Noble толкова специална.
За производството й се използва много редкият малцов спирт, вместо дестилат от обикновени зърна. Малцът придава на водката балансиран вкус без парещо усещане и сладникав послевкус.
Артезианската вода се доставя от кладенец дълбок 330 м в Алтайския регион, където почвата има минерализиращ ефект. Това гарантира постоянство във вкуса и качеството.
Природните съставки като екстракт от ванилия, натурален мед и оризова есенция, прявят вкуса мек, но комплексен и деликатен.
Водката "почива" за период от 30 дни – техника, която не се използва в производството на обикновена водка. Резултатът е изискано и висококачествено питие в характерната бутилка с ръчно залепена риба.
Lillet Aperitif de France

Lillet е френски аперитив направен от вино, плодове и билки. Произлиза от френското село Podensac от края на 1800 година. Lillet Blanc е отлежало в дъбови бъчви в продължение на около 12 месеца, и е направено със същата грижа и внимателно отношение, както за направата на Grands Crus (великите вина) от Бордо.

Lillet Blanc има златист цвят, аромат на захаросан портокал, мед, борова смола, прясна мента. Пълен и богат на небцето с прекрасен, дълъг послевкус. Винаги го поднасяйте добре охладено в чаша за вино Бордо с резен портокал.
Алк.: 17 %

Лилет Кулето / рецепта

50 мл LILLET BLANC
80 мл Бяло вино (Sauvignon Blanc)
40 мл Сода
Лед
Украса: 3 тънки резена краставица
Сипете LILLET BLANK в чаша за вино, добавете 4-5 кубчета лед и допълнете с Tonic Water. Украсете с резенчета лайм и ягода.
Zelanos Rosé Pinot Noir 2015

Регион: Източната част на Долината на розите, обл. Сунгурларе
Категория: ЗГУ (защитено географско указание) Тракийската низина
Район: с. Славянци, лозе – Дерман
Реколта: 2015
Цвят: Светъл коралов цвят
Сорт: 100% Пино Ноар
Аромат: Озахарен плод – портокал
Вкус: Стегнато тяло с добър баланс и свеж финал
Esporão Reserva Branco 2015 Alentejo Portugal DOC

Винен район: Алентежу, Португалия
Производител: Хердаде До Ешпорао
Сорт: Antão Vaz, Arinto, Roupeiro
Цвят: Кристално чист сламено жълт със зелени нюанси
Аромат: Комплексен, бели плодове с деликатни подправки, препечен хляб и минерални нотки.
Вкус: Добре балансирано с маслена структура и обем. Богат вкус с дълъг и комплексен завършек.
Rocca di Montemassi Sassabruna 2013 Maremma Toscana DOC

Винен регион: Марема, Тоскана
Категория: DOC (Denominazione di Origine Controllata)
Сорт: 80% Санджовезе, 10% Мерло, 10% Сира
Цвят: Дълбок рубиненочервен
Аромат: Мармалад, къпини, подправки и лека минералност
Вкус: Свеж, добре балансиран вкус с добре интегрирани танини, допълнени с пиперливи нотки
Antoine Moueix Château Grand Renom, Bordeaux Supérieur 2014

Регион: Бордо
Категория: AOC (Appellation origine controlée)
Сорт: 80% Мерло, 20% Каберне Фран
Цвят: Рубиненочервен
Аромат: Черни плодове и подправки с леки нотки на ванилия
Вкус: Първоначална сладост, която прераства в дълбок, балансиран и комплексен пикантен вкус и червени плодве. Добър и дълъг послевкус
Коктейл Beluga Apple Dream, приготвен от Димитър Димитров, бар мениджър на бар By The Way

Дижестивна напитка на основата на Водка Beluga Noble, подсладена с италиански сладък бял вермут, ликьор от цитруси и ванилия, балансирана с френско бренди от ябълки и битери от орех. Сготвена Sous Vide на ниска температура с грени смит ябълки за свежест и украсена с опушени сушени ябълки
Hennessy Fine de Cognac

Създаден през 2002 г. Hennessy Fine de Cognac е балансиран бленд, който съчетава коняци с отличителни фини флорални нотки и деликатни плодови аромати, запазени благодарение на внимателно отлежаване. Hennessy Fine de Cognac е конякът на Hennessy, който пресъздава най-добре естествената елегантност и чистота на коняка.

Има светло-кехлибарен цвят и характерна кристална прозрачност. Ароматът му разкрива нотки на нуга и лешник. Вкусът е елегантен и мек, напомнящ леко на виенско кафе. Постепенно се разкриват и нотки на захаросани цитруси и бергамот, които преминават във фин, свеж послевкус.

Изисканият цветен и плодов характер се запазва благодарение на бъчви, в които вече са отлежавали 4-5 вида коняк. Така се избягват излишни дъбови нотки или пикантност.

Hennessy Fine de Cognac се разгръща по различен начин, в зависимост от това дали го консумирате с лед, с вода или чай, като коктейл или чист
    Chivas Regal Extra

    Chivas Regal Extra обещава изключително богато и щедро скоч изживяване. Тайната на неговия вкус се крие в старателно подбраните уискита, отлежавали в шери бъчви. Произхождащи от Испания, тези качествени олоросо шери бъчви са гаранция за високо качество, придавайки на уискито дълбокия му кехлибарен цвят и богати, сладки и пикантни аромати.


    С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK