Новини

#winelovers срещу рака

Бакхус 24 април 2017, 09:47

Шестият Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе от 1 до 4 юни в Гранд Хотел "София". На него ще се постави началото на кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer. По време на изложението ще се продават специални фанелки, средствата от които, заедно с тези от продажбата на билетите, ще отидат за нужите на болните.

В тази кампания участват вече над 20 000 души, обединени в групата #winelover. Тя започна през 2015 г. и ще се проведе за първи път в България. Идеята за кампанията дойде от това, че създателят на светновното движение #winelover, Луиз Алберто, ще е член на журито на конкурса. Заедно с д-р Патрик Фарел MW са основателите на благородната кауза, в която ще се включат редица организации, които искат да помогнат. Фестивалът ще събере четирима Masters of Wine – председателят на журито Константинос Лазаракис - Гърция, Каролайн Гилби – Великобритания, Кристи Кентърбъри – САЩ и Род Смит – Франция.

Фестивалната част на BIWC 2017 ще се проведе в градината на Гранд Хотел София на 3 юни (събота) от 13:00 до 19:00 часа и на 4 юни (неделя) от 12:00 до 18:00 часа. Билети могат да се закупят онлайн или на място. Не забравяйте да следите официалния сайт на събитието, в който ще се публикува подробна информация за майсторските класове и съпътстващата програма.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK