Новини

Българските звезди от Great Taste Awards

Бакхус 10 ноември 2017, 17:25

Био сиропът от рози на harmonica и курабийките Kookie cat Vanilla & Choc Chip на Roobar са отличени със звезда в едни от най-престижните награди за храни Great Taste. В тазгодишното издание на конкурса се състезаваха 12 366 продукта от цял свят, от които едва 35% са получили отличие.

Журито на конкурса включва над 500 от най-взискателните критици на храна, готвачи, ресторантьори и производители, нутриционисти и журналисти, които поставят на първо място вкуса, без да се интересуват от марки. Всички продукти, включени в дегустацията, са без опаковка. Членовете на журито опитват храната или питието, обсъждат помежду си и едва след повторно тестване дават своята оценка.

Ето и част от аргументите на журито, с които присъждат наградата на сиропа от рози на harmonica:

"Сироп с прекрасен натурален вкус, плътни ароматни нотки на роза, не прекалено сладък. Лек флорален аромат, който успокоява. Възможните употреби на този продукт са разнообразни - както за готвене, така и за приготвяне на различни напитки."

Био сиропът от рози на harmonica се прави от 40% воден екстракт от цветове на маслодайни рози, събрани в Розовата долина и сурова тръстикова захар.

Курабийките на Roobar са направени от органични продукти и не съдържат глутен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK