Новини

Мексико и Перу в Банско

Бакхус 13 ноември 2017, 12:41

Между 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ият "Премиер гастрономически фестивал", в който Le Cordon Bleu Mexico и Le Cordon Bleu Peru обединяват своите сили, за да създадат един интригуващ латиноамерикански фест.

Гастрономическият фестивал е ежегоден кулинарен празник организиран от "Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт", който обединява звездни шеф-готвачи от цял свят, които показват и приготвят на българската публика незабравими съвременни ястия. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от всички континенти привличат професионални шеф-готвачи и кулинарни любители в Банско, където те създават едни прекрасни кулинарни спомени.

Разнообразната програма тази година включва известни шеф-готвачи с богат опит в латиноамериканската кухня.

Между 13 и 15 ноември шеф Грегор Фънке от Le Cordon Bleu Peru ще демонстрира тайните на "Модерна перуанска кухня", която завладя огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Фънке ще демонстрира перуанската кухня в най-добрата й светлина чрез съвременните техники и тенденции.

На 15 ноември шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас ще приготвят фюжън дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня.

Последният уикенд 17-18 ноември ще бъде отреден на автентичните български местни вкусове, а родителите ще имат възможност да готвят заедно с децата си.

От началото на фестивала досега, шеф Омар Моралес от Le Cordon Bleu Mexico представи "Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели". Семинарът постави фокус върху мексиканската кухня като нововъзникваща глобална тенденция в областта на гастрономията и туризма и редица експерти демонстрираха различни съвременни техники за нейното приготвяне от първа ръка.
Шеф Хронис Дамалас създаде за гостите запомняща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, експерт в "Nikkei Cuisine" пък приготви уникално културно сливане между японски и перуански вкусове в дегустационна вечеря. На 11 ноември в Премиер гостува известният шеф Марио Перез, директно от ресторант "Лека" в Барселона - той приготви една ароматна вечеря под мотото "Тропическа перуанска кухня".

За повече информация и резервации, посетете уебсайта www.premierfoodfestival.com или фейсбук страницата на фестивала www.facebook.com/PremierGastronomyFestival/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK