Новини

Шест български вина спечелха Златен ритон

Бакхус 28 февруари 2018, 11:40

Шест български вина спечелиха "Златен ритон" от международната специализирана изложба "Винария 2018", която се проведе между 21-25 февруари в Пловдив. Отличията бяха връчени на церемония "Нощта на Златния ритон" в "Международен панаир Пловдив".

Носители на Златен ритон от Винария 2018

Бели сортови и купажни вина от последна реколта
ЕМ Sauvignon Blanc, Едоардо Миролио

Розови сортови и купажни вина от последна реколта
Face to Face Rose, Ню Блум Уайнъри

Червени сортови и купажни от последна реколта
Salty Hills Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc & Syrah, Черноморско злато

Бели сортови и бели купажни вина от по-стари реколти
Excentric Incanto Chardonnay & Sauvignon Blanc, Меди Валей

Розови сортови и купажни вина от последна реколта
NBW Rose, Ню Блум Уайнъри

Червени сортови и купажни вина от по-стари реколти
Spiritus Sanctus Cabernet Franc, Ивком Трейд

В надпреварата за отличията се състезаваха над 300 проби на български и чуждестранни изби - вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки. Те се оценяваха от 20 членно жури, в което участваха дегустатори от страната и чужбина, като 14 от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса. Сред чуждестранните енолози бяха виненият блогър Пол Капуто от Англия и сръбският дегустатор Томислав Иванович.

Наградата за "Препоръчано вино от местен сорт", която се присъжда за втора поредна година, спечели Merul Mavrud Reserve на Винарска изба "Румелия".

"Черноморско злато" АД спечели наградата на Националната лозаро-винарска камара "Бъчва на годината", както и най-високото отличие в категорията "Спиртни напитки" - "Златна фиала" за гроздова ракия "Бургас 63 Юбилейна".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK