Новини

Balkan Rakia & Spirits Fest 2018

Бакхус 28 ноември 2018, 16:36

За шеста поредна година ще се проведе традиционният за страната Balkan Rakia & Spirits Fest на 1 и 2 декември 2018 г. в зала 8 на НДК. На фестивала любителите на спиртните напитки ще могат да опитат от специалната селекция ракии, джин и водка от целия Балкански полуостров и света.

В богатото меню от ракии присъстват както дебютни ракии за годината, така и вече познати вкусове от родния и чуждестранен пазар. Ракия "Златни Певац" от дюля с чисти 23 каратови люспи, премиум бразилска кашаса "Agua De Arcanjo" и ракия "Касаба" – направена от фурми, са само някои от премиерните предложения, с които гостите могат да се потопят в необятния свят на ракиените изделия.

Гост-дестилерии на Balkan Rakia & Spirits Fest ще бъдат дестилерия "PRUNA", която ще представи сръбски ракии и джинове, както и дестилерия "Sava Kovačević" – производител отново на сръбски ракии.

Посетителите на Balkan Rakia & Spirits Fest ще могат да участват и в мастър-класове, сред които "Ракията – от стрейт до коктейл" и дегустация на ракии от Босна и Херцеговина.

В уъркшопа "Ракията – от стрейт до коктейл" на Светлин от RakiaSHOP и Дарко от 5L Speakeasy Bar, участниците ще могат да опитат коктейла "Малиново негрони" докато Светлин и Дарко им представят две премиум ракии.

В тазгодишното издание на фестивала ценителите на спиртните напитки ще могат да опитат и селекция от премиум джин и водка, както и специални коктейли със сироп от чубрица или печени чушки, приготвени от едни от най-добрите бармани в София.

Специален гост на Balkan Rakia & Spirits Fest ще бъде Музеят на водката в гр. Каварна – негови представители ще разкажат на посетителите за историята на водката и как тя достига до пределите на България. За доброто настроение в събота (1 декември) от 17:00 ч. ще се погрижат Echoo Balkan Samba, които ще докажат, че балканският флклор и самбата могат да си взаимодействат.

Освен премиум ракиите, гостите ще могат да се предизвикат с едни от най-лютите чушки, отгледани от "Люта ферма" – Страшимирово, и да имат едно "супер селско" преживяване с вкусните продукти на Гурменица.

Билети за Balkan Rakia & Spirits Fest могат да бъдат закупени през сайта онлайн и на място на събититето.

Повече информация за програмата на събитието можете да намерите тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK