Новини

Голямото гледане

Бакхус 21 декември 2018, 17:04
The Curious Creations of Christine McConnell

Странно, ексцентрично, чак на ръба да се питаш с каква цел. В зависимост от възрастта си, тук ще откриете трудово обучение за много напреднали, дизайн, техники за печива, кукли-чудовища, мъпет шоу, и малко Тим Бъртън. Кристин МакКонъл, вече Инстаграм и Холивуд знаменитост, е в ролята на самата себе си, като се вихри в огромна къща на върха на хълм. Компания й правят тарантула, зомби котка и подобни, които от време на време й спретват номера. От кухнята тя ни показва как да си направим всякакви зловещи, хелоуински лакомства, при това с доста необичайни, понякога далеч некухненски, уреди и инструменти. Например сладки във вид на максимално реалистични човешки кокали с шоколадова плънка. Препоръчва се за деца между 8 и 12 години.
The Final Table

Отново жанрът на кулинарното риалити на Netflix, отново суперамбициозно. Интригата е между 24 участници, разпределени по двама в 12 отбора от 18 държави. Състезават се в ресторанти от 9 различни точки на света. На края на сезона победителите премерват силите си в компанията на Енрике Олвера, Грант Ахатц, Ан-Софи Пик, Йошихиро Наризава и други на финална вечеря. Драма, отново.
Salt Fat Acid Heat

Самин Носрат след книгата си бестселър прави и бестселър кулинарен сериал, оглавил много класации. Защо? Защото епизодите са режисирани интелигентно и в тях има и история, и пътешествия, и демонстрации, от които научаваме кое откъде идва, как се прави и какво може да се прави с него. Например - зехтинът от Лигурия. Самин ще пътува до Япония да разказва за солта, до Италия, за да ни осветли за мазнините, и до Мексико - за киселините. Огънят ще е в кухнята на Chez Panisse в Калифорния, който е големият трамплин в кариерата й.
The Truth About Alcohol

Вървящ нагоре в класациите документален филм, най-вероятно заради заглавието си. Последните официални инструкции на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство повеляват, че допустимата консумация на алкохол е бутилка и половина вино седмично.

Всички сме наясно с щетите от алкохола. Но без него къде щяха да са ролите на Ричард Бъртън и Питър О'Тул? А романите на Фицджералд, поезията на Дилън Томас, цветовете на Ван Гог, песните на "Бийълс"? И как щеше да се развие Втората световна без уискито на Чърчил?

Доктор Джавид Абделмонеим се впуска в науката на пиенето и алкохола. И търси отговори на въпросите защо някои хора се напиват по-лесно от други, наистина ли червеното вино в умерени количества е полезно, дали онази прословута "капачка" алкохол преди лягане ще направи съня ви по-добър и най-сетне - нараства ли апетитът заедно с алкохола.
Ugly Delicious

В Малмьо, Швеция, вече съществува Музей на гадната храна (https://disgustingfoodmuseum.com/). Разбирайте омлет от мозък, месо от ферментирала акула, патешки зародиш, сготвен в собственото му яйце или прословутия вонящ сингапурски дуриан.

Но независимо от заглавието думата ugly не е ключът към сериите на Дейвид Чанг - човекът зад Momofuku Noodle Bar и Milk Bar.

В тях той обикаля света и ни показва места, в които се правят абсолютно невинните пици, такоси, барбекюта или пържени пилета. Целта му е да представи обичайни ястия в необичаен контекст, да прескача културни бариери и да руши предразсъдъци. Напуска удобните кухни в студиото и влиза в тези на копенхагенски домове или на ресторанти за неаполитанска пица в Токио. В сериите има различни кинематографични похвати: илюстрации, анимации, пиянски разговори по телефона на живо или пародия на политически дебат къде са най-автентичните дъмплинги.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK