Новини

БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС

Бакхус 13 март 2019, 14:32

Първото бар-шоу в България ще отвори врати на 30 март от 18:00 часа в Sofia Event Center, мол Paradise.

Списание "Бакхус" организира първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Парадайз), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.
Събитието ще представлява изложение с атрактивни щандове на марки на добрите примери в индустрията, щандове на селектирани 10 от най-изявените барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.

Ще посрещнем гостите в 18:00 часа на 30 март в Sofia Event Center на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 култови бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието:

- Култура Speakeasy Bar, Варна
- Пощата, Пловдив
- Спутник, София
- By The Way, София
- One More Bar, София
- Public, София
-
Tequila Bar Funky Monkey, Велико Търново
- Тhe Hub, Монтана
- 5L Speakeasy Bar, София
- Lili Pham, София

На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - "Бар Caldo", който ще представи селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита, за любителите на чисти напитки. Гостите ще могат да опитат и разнообразие от маркови коктейли и напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия: WorldClass, Hennesy, Reika, Millagro, кът бутикови висок клас марки ликьор, джин и ром, коктейли с бира Stolichno и други изненади и комплименти за гостите, подготвени от партньорите на събитието.

За храна, организаторите са се погрижили да има типичната за барове компания - "finger foods" на щандовете на RedDevil и Томеко.

През цялото време за добрата атмосфера ще се грижат група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.

На събитието всичко се заплаща кеш или с карта, като от 19:00 до 20:00 ще бъде обявен Happy Hour на щандовете на партньорите на "Бар на годината".

Част от програмата е и награждаване на най-добрите барове, според критериите на списание "Бакхус" за изминалата година.

*Събитието е с вход 20 лв, които включват консумация на коктейл по избор, както и сет коктейлни хапки от щанда на RedDevil. Билети се купуват предварително от bacchus.bg/top или на място, ако капацитетът позволява.

ЗА КОНКУРСА:
По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус". Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на "Бакхус" са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.

КАТЕГОРИИ:
Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите". Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.

КРИТЕРИИ:
Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която глаусва широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар съвсем скоро на сайта на събитието: bacchus.bg/top

Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта на "Бакхус" - bacchus.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK