Новини

Номинациите за първия "Бар на годината Бакхус"

Бакхус 18 март 2019, 08:35

Тази година "Бакхус" ще представи пилотното издание на конкурса "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center с голямо парти.

По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус". Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс Mixology Bar Awards. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на "Бакхус" са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от 50 бара в страната, които ги покриват.

Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша. Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии. Ето ги и баровете, попаднали във финалната селекция на "Бакхус:

НОМИНАЦИИ:

Коктейл бар "Спутник"

Космос

Пощата

Щастливото прасе Food & Cocktails

By The Way

Cherry Food with Mood

Cipy Bar

Club Fargo

DSQUARED2 Cocktails & Lounge

Gingertale Bar

Koto

Lili Pham

One More Bar

Oscar Club

Public Bar

Sense Rooftop Bar

Spaghetti Kitchen & Bar

Tequila BAR Funky Monkey

The Cocktail Bar

5L SpeakEasy Bar

The Martini Food & Cocktails

! Може да подкрепите любимия си бар като гласувате тук: https://goo.gl/forms/4AMYmrpFHNSNoXZa2

КАТЕГОРИИ:

Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат обявени най-добрите барове в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите". Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.

КРИТЕРИИ:

Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която глаусва широката публика онлайн.

! Може да подкрепите любимия си бар на сайта на събитието: https://goo.gl/forms/4AMYmrpFHNSNoXZa2

НЕ ИЗПУСКАЙТЕ ДА ДОЙДЕТЕ НА МАСТЪРКЛАСОВЕТЕ И БАР-ШОУТО "БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС"
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И БИЛЕТИ, ПОСЕТЕТЕ САЙТА НА СЪБИТИЕТО: bacchus.bg/top


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK