Новини

Готвене на ниска температура - мастър клас

Бакхус 19 март 2019, 00:00

Една от нaй-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center (BCC) стъпва за пръв път в България, за да сподели знанията си с всички професионалисти и любители на модерната кухня.

Академията е оставила голям отпечатък върху развитието на Испанската кулинария и Баският регион не случайно е отличен с най-много ресторанти наградени със звезди "Мишлен" събрани на едно място.

Елате да се запознаете професори от BCC, с готвач, чиито ресторант е награден със звезда "Мишлен" и с водещи специалисти от България на специално организирани от списание "Бакхус" мастъркласове, част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.

Готвене на ниска температура

Джорди Морера Сизар има дългогодишен професионален опит като шеф-готвач, работил в престижни ресторанти със звезди "Мишлен" в Испания и САЩ. Днес той е международен консултант и рецептолог, специализиращ в най-новите тенденции от испанската гастрономия. Неговата лекция ще се фокусира в готвенето на ниската температура, което се откроява като водеща тенденция.

Запазете място »

ДРУГИТЕ МАСТЪР КЛАСОВЕ ОТ ПРОГРАМАТА:

Кулинарни иновации вдъхновени от баските
Фернандо Паласио и Адриан Леонели, професори от Basque Culinary Center

Oбикновени продукти, необикновени техники
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид

Jamon Iberico - от шедьовъра до ментето
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection

Единение - забравените български рецепти и продукти
Цветан Димитров, ресторант "Космос", София

Вижте още за ресторант на годината »

Тeмите и лекторите са така подбрани, че да бъдат полезни за професионалистите от бранша и интересни за всички любители и ценители на кулинарията. По време на целия панел ще има осигурен симултанен превод на български език.

Класовете се продават с предварително запазване на места на ТУК започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч. Цялата програма и още информация може да откриете на сайта на събитието: bacchus.bg/top

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK