Новини

Как да различиш истинския хамон от ментето?

Бакхус 19 март 2019, 00:00

JAMÓN IBÉRICO - ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО

Кои са тънкостите на jamón ibérico и как да разпознаваме истинският хамон?

Научете от Димитър Шопов, който ръководи кулинарно училище Food Connection. Той натрупва опит в сърцето на Каталуния - Барселона, където работи с готвачи като Jaume Turro. Днес пренася любовта си към испанската гастрономия през кулинарните обучения, които организира.

Лекцията е подходяща за всички любители на кулинарията и професионалисти. Тя е част от мастъркласовете организирани от Бакхус като част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.

Запазете място »

ДРУГИТЕ ТЕМИ ОТ ПРОГРАМАТА:

Защо в Баския регион има най-много ресторанти със звезди "Мишлен"
Фернандо Паласио и Адриан Леонели, професори от Basque Culinary Center

Защо тенденцията за нискотемпературното готвене е заляла света?
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог

Как от най-обикновен ориз, можеш да направиш ястие за ресторант със звезда "Мишлен"
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид

Какво сме забравили за България и българските продукти и рецепти
Цветан Димитров, ресторант "Космос", София

Вижте още за ресторант на годината »

ОЩЕ ЗА СЪБИТИЕТО
На всички тези въпроси ще получим отговор на специално организирани от списание "Бакхус" мастъркласове, част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.

Тази година темата на събитието е испанската модерна кухня, като световен лидер в сегмента и Бакхус ще представи за пръв път на българския пазар една от най-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center (BCC). Академията е оставила голям отпечатък върху развитието на Испанската кулинария и Баският регион не случайно е отличен с най-много ресторанти наградени със звезди "Мишлен" събрани на едно място.

На мастъркласовете ще имате възможност:
- Да се запознаете от близо с професорите, които обучават готвачите със звезди "Мишлен"
- Да чуете шеф готвач, чийто ресторант е награден със звезда "Мишлен"
- Да се срещнете с водещи кулинари от България

Класовете се продават с предварително запазване на места на ТУК започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч. Цялата програма и още информация може да откриете на сайта на събитието: bacchus.bg/top

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK