Новини

Варненски кулинарни емоции

Бакхус 09 април 2019, 15:56

За седма поредна година Българската асоциация на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират "Фестивал вино и храна" - Варна 2019 г , който ще се проведе в гр. Варна от 12 до 14 април 2019 г. във Varna Mall.

Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

Ще може да намерите над 50 щанда на разнообразни изложители на вино и гурме продукти.

В трите дни на "Фестивал вино и храна" град Варна се превръща в гурме столица на България. Гурме-зона "Ресторантът" организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачите представят авторски менюта с натурални и екологично чисти продукти. Съпътстваща програма на "Фестивал Вино и Храна Варна 2019" ще бъде популяризиране на Черноморския гастрономически туризъм и бранда ‘‘Черноморската кухня‘‘.

Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни. Станете част от ''една история с вкус'' от 12 до 14 април 2019 г. в гр. Варна. Вижте цялата програма на сайта на събитието тук.

Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK