Новини

Sofia Restaurant Week се разраства в 3 града в България

Бакхус 11 септември 2019, 14:57

Sofia Restaurant Week за първи път излиза извън пределите на столицата, за да предложи на любителите на качествените ресторанти кулинарно преживяване на три различни места в България – Пловдив, Варна и разбира се София.

Седмото издание на Фестивала на ресторантите се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в над 52 ресторанта в столицата на България - София, в Европейската столица на културата - Пловдив и в морската ни столица – Варна. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера авторски и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

За фиксирана цена от 30 лв. за куверт ще получите възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни.

Изисканите ястия ще бъдат успешно подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum на преференциална цена за Restaurant Week от 12 вина с различен произход, цвят и вкус. Всеки от ресторантите ще предложи на участниците във Фестивала най-доброто вино за своите ястия.

Резервация за всеки един от ресторантите, участващи във Фестивала, ще може да бъде направена от 11 септември на www.restaurantweek.bg, като за верните фенове на събитието, участвали в предишни негови издания, възможността за избор ще бъде отворена още на 9 септември.

От Mastercard дават уникалната възможност да гарантирате предварително своята резервация като платите куверта си с тяхна карта, както и да спечелите награди и комплименти по време на кулинарното преживяване.

Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите ресторанти в България. Всеки един от участниците може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите ресторанти на Фестивала.

Амбицията на организаторите на Фестивала от "Ресторант Уийк" и Zavedenia.bg са да покажат майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти, както и да работят за възпитаването на добрия гурме вкус.

Кои са участващите ресторанти?

В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в България. В това издание на Фестивала може да откриете 26 ресторанта в София, 11 ресторанта в Пловдив и 15 ресторанта във Варна, като скоро техните специални менюта ще бъдат на www.restaurantweek.bg.

Ресторантите в София

Къщата с часовника,Таланти, Кактус Лозенец, La Casa, Corso, Social Cafe Signature, Tenebris, Тадж Махал, Raja Bali, Egur Egur, КОТО, Adella, MOMА, Tire-Bouchon, Urban Table, Floret, Boho, Ventana, food.wine.garden, Пънчетата, Vintage Garden, All Seasons, Nebo, ASCUA, Добра година, Graphite
Кулинарните места в Пловдив

Vertigo, Amsterdam, Central, Note de Vino, Torro Grande, Torro Boulevard, Irish Pub Judge O'Neill's, Raya, Emotion, Atlas, Raffy.
Морската кухня на Варна

Мидена къща, НЕМО Морска гара, RAPPONGI, OLEA BM, Mr. Baba, Parmy, KARE Meet & Eat, Marche, Клуб на докера, Red Canape, Ресторант 59, Villa Mare, Еl Kapan, Massa Kitchen.

Всички ресторанти, участващи в селекцията на Restaurant Week ще откриете скоро на www.restaurantweek.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK