Новини

Шестият "Празник на сламата" на harmonica ще се проведе на 6 октомври

Бакхус 30 септември 2019, 13:20

Всяка година в началото на есента на поляната пред мандрата harmonica в Мало Бучино се събират хиляди хора, за да отпразнуват заедно края на още една земеделска година, на още една реколта. Посланието на събитието е "Koй път ще хванеш зависи от теб", а призивът е да се замислим за собствения си избор и ефекта от него върху здравето ни, околната среда и общото ни бъдеще.

"В harmonica винаги сме се стремяли да сме част от тези, които се грижат за здравето, почвата, водата, въздуха, климата и дивата природа, а не от страната на унищожителното, фокусирано върху краткосрочни печалби, нездравословно и неустойчиво производство на храна" - казва Методи Методиев, един от основателите на harmonica.

Мястото на срещата е голямата поляна пред мандрата на harmonica в село Мало Бучино, а датата: 6 октомври, неделя. Начален час 12 ч.

"Когато започнахме, не сме имали идея за бизнес – просто искахме да храним семействата си с истинска храна. От работата ни открихме, че земеделието и производството на храна са в епицентъра на големите екологични проблеми, пред които е изправено поколението ни - загуба на биоразнообразие, промени в климата, замърсяване. Търсим решения на тези проблеми през всичко, което правим. Избираме да се развиваме с продукти, които всеки познава, които са част от ежедневието ни, a harmonica открива добрата алтернатива, без обичайните компромиси" - Любомир Ноков, съосновател на harmonica.

По традиция празникът ще предложи много вкусна храна и напитки, сладолед, направен в мандрата, състезание по бягане и колоездене, музика, работилници и игри в сламата за малки и големи и още много щандове и активности, които ще продължат през целия неделен следобед до здрач. Гостите на празника ще могат да научат повече за harmonica, да посетят мандрата, да пазаруват, да обядват, да се забавляват и да прекарат един незабравим ден в живописното подножие на Люлин планина, в компанията на съмишленици.

Повече за Празника на сламата ще научите тук.

За harmonica
Harmonica са едни от пионерите на биоземеделието и производоството на качествена храна в България. Започват през 2006 с био кисело мляко, а в момента в портфолиото си имат над 120 различни продукта с марката harmonica, в много различни категории, които могат да бъдат открити в магазините в цялата страна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK