Новини

Какво да видим по Instagram и Netflix през уикенда

Бакхус 04 април 2020, 13:10

На 10 март Масимо Ботура затвори тризвездната си Francescana Osteria в Модена. Не остана със скръстени ръце, и дни по-късно започна нов проект в Instagram: Kitchen Quarantine, или кулинарно шоу по време на карантина. Идеята е на дъщеря му, която и снима, а в серийките участва цялото му семейство. Включително кучето, което се навърта в кухнята. За сега сериите са всяка вечер и започват в 21 ч. българско време. Големият специалитет на Ботура е как да не изхвърляме храна, и как да превърнем вчерашното ястие в днешно. Показва го нагледно със зеленчуковото си къри, тортелини а ла Ботура, гуакамоле, ризото с аспержи, паста с доматен сос, рамен с телешко

Отново в Instagram започна и един напълно аматьорски кулинарен експеримент. Актрисата Флорънс Пю /Мидсомар, Малки жени/ започна да готви онлайн. Прави го от дома си в Лос Анджелис, и с пълна яснота че е аматьор, учил се да готви от баща си и Джейми Оливър. Само че готви с такава подкупваща лекота и увереност, че лесно може да ни убеди дори да хвърлим нарязан салам в рататуя си. Пак така непринудено, но и с огромно желание прави печена филийка и тиквена супа. И най вече - прави го с долбокия си глас, който й спечели прозвището "новата Скарлет Йохансон". Затова и през цялото време няма да сте сигурни дали я гледате, за да научите, или като терапевтичен сеанс.

В Netflix излезе нов "винен" филм - Uncorcked. Млад чернокож, Илайжа, работи в магазин за алкохол, но бързо осъзнава каква е голямата му мечта: да стане Master Sommelier. Тук се сблъсква със съпротивата на баща си, който иска от него да поеме семейния ресторант за барбекю в Мемфис, с болестта на майка си, и най-вече с трудностите на обучението, и накрая - с безпощадността на финалния изпит за заветната диплома и титла. Сравняват филма със SOMM, но сравнението е по-скоро формално. Ще се забавлявате с някои реплики: "Обичате ли хип хоп?", пита Илайжа клиентка в магазина, която по-късно ще му стане и гадже. "Шардонето е като Джей Зи. Пино гриджото е Кание Уест. А ризлингът е Дрейк" Разбира се, филмът върви и със съответния саундтрак.

Отново по Netflix, ако сте пропуснали, може да видите документалния от 2016 г. Sour Grapes. Филмът е за колекционера на редки и скъпи вина Руди Курняван, който става автор на най-голямата измама в света на виното. Винен гуру с изключителна вкусова памет, бонвиван, щедър домакин, през 2006 г. Руди спечелва 35 милиона долара от вината си, дадени на аукцион. Две години по-късно френски винопроизводител разбира, че Курняван е продал негово вино от година, в която не е бутилирал. През 2012 г. ФБР прави обиск на дома му в Лос Анджелис, и открива цялата хамалогия на "бизнеса" с празни бутилки и фалшиви етикети. Както може да се очаква от подобна история, филмът проследява възходът и падението на Руди Курняван.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK