С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Онлайн търг на уиски за £8 милиона се оказа хакнат

Бакхус
29 Април 2020, 18:52
Share Tweet Pin it Share

Един от най-големите онлайн търгове на колекционерско уиски се оказа жертва на хакерска атака. Събитието, което беше обявено още миналата година, се проведе на два тура на сайта WhiskyActioneer, поради големия брой бутилки и огромния заявен интерес от купувачи. През февруари се продадоха 1932 бутилки на стойност 3,4 милиона паунда, а кулминацията се очакваше на втория тур, който се проведе през април. Именно това се смята за една от причините за хакерската атака.

Част от представените бутилки бяха от колекцията на Ричард Гудинг, американски частен колекционер, който повече от 20 години обикаля света в търсене на най-доброто уиски. Колекцията му включва бутилки като The Macallan 1926 Fine & Rare 60 Year Old, която се оценява на 1,2 милиона паунда. Общата очаквана стойност на колекцията беше 8 милиона паунда.

Представители на WhiskyAuctioneer обявиха, че са били жертва на "целенасочена и технологично комплексна атака". В момента сайтът е спрян като предпазна мярка, а служители на компанията се свързват с всички участници, за да установят дали има нанесени допълнителни щети. Все още тече разследване, за да се установи произходът на атаката. Втората част на търга е отменена за по-далечното бъдеще.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  търг, уиски

Реклама »