Новини

Mish Mash Fest

Бакхус 06 октомври 2020, 15:35

Вече 5 години Mish Mash Fest събира талантливите български творци, автори и дизайнери, които представят творенията си пред все по-взискателната градска аудитория. За това време фестивалът се наложи като един от най-отчетливите градски хендмейд базари, като към това се прибави и културна и кулинарна програма, а през последната година събитието се провежда в рамките на Културния календар на Столична община. Преди два месеца стартира и онлайн платформата mishmashfest.com. За нея ни разказват Левена Лазарова и Косара Чигирева, организаторите на фестивала.

Вече пет години правите сезонните издания на Mish Mash Fest на различни софийски локации, но как се стигна до създаването на онлайн платформата mishmashfest.com?
-
Това е естествено продължение на събитията ни, което планираме от доста време. Епидемията от Ковид 19 и принудителната социална изолация просто ускори този процес. Задължително е вече да имаме онлайн алтернатива на физическите издания на Mish Mash Fest, и то не само заради Ковид, но и заради удобството да пазаруваш когато и откъдето си поискаш.

Промениха ли навиците си за пазаруване хората след месеците на изолация?
-
През последните години е много отчетлива тенденцията все повече хора и вес по-често да пазаруват онлайн. Разбира се, през месеците на карантина ръстът на онлайн търговията беше огромен, сега отново е в нормалните си граници. Изданията на Mish Mash Fest са повече от просто място, където да пазаруваш. Те са място за среща с хора, обмяна на идеи, приятно преживяване, наслада за сетивата и начин да се заредиш с позитивни емоции. Затова се надяваме, че няма да ни се налага да избираме между онлайн и офлайн пазаруването, а ще имаме възможност и за двете.


Какви са основните предимства на подобна онлайн платформа, която събира на едно място различни български хендмейд творци?
-
Първо, това е огромният избор на продукти, на категории и на творци. Ние все още сме в процес на набиране на участници, така че този избор се увеличава с всеки изминал ден. На второ място, това е възможността да намериш всичко стойностно, събрано на едно място, без да търсиш в различните канали. На трето - за творците това е възможност да изложат творенията си пред по-голяма аудитория, отколкото ако са сами. В момента тече и нашата рекламна кампания, която призовава потребителите да подкрепят българските творци, които са сред групите, най-силно засегнати от икономическата криза след избухването на епидемията от Ковид.

Как селектирате артистите и марките, които могат да станат част от платформата?
-
Платформата е отворена, всеки, който желае, може да ни пише и ние ще му съдействаме да направи своя виртуален магазин в платформата.

Независимо от създаването на mishmashfest.com, продължавате да правите и физическите издания на Mish Mash Fest. Скоро очакваме специалното Хелоуинско издание. Да очакваме ли и зимно?
-
В навечерието на предстоящия зимен сезон сме подготвили две издания - едно в края на октомври, което ще съвпада с Празника на Вси Светии и едно коледно, което ще се проведе в началото на декември. Мястото и на двете ще е в столичното Ларго. И при двете ще спазваме всички противоепидемични мерки и да се надяваме, че всичко ще бъде наред, за да се забавляваме заедно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK