Новини

Пътник, подхлъзнал се на Baileys, получи £130 000 обезщетение от British Airways

Бакхус 10 март 2021, 10:29

Британският авиопревозвач British Airways (BA) плати 130 000 лири на свой пътник, претърпял инцидент в близост до гише на авиолинията. Бизнесменът Андреас Вухнер се подхлъзнал се на локва от ликьора Baileys, разлят от друг пасажер и неизчистен навреме от служители на BA, а от удара пострадал зле и получил черепно-мозъчна травма. Влошеното здраве станало повод и за значителни финансови проблеми, завършили с крах на компанията на Вухнер.

Инцидентът е станала на лондонското летище Хийтроу, откъдето Андреас Вухнер се чекирал преди полета си до Цюрих със самолет на British Airways. Докато се чекирал, се подхлъзнал на локвата от ирландското питие Baileys и ударил главата си.

Изданието The Independent посочва, че Вухнер има правото на стандартните 130 000 лири, упоменати в клауза на Монреалската конвенция, която регулира финансовите компенсации в случаи, произтекли в рамките на международни полети. Тази сума може да бъде надхвърлена, ако бъде доказано, че от страна на British Airways има проявена немарливост в почистването на разлятата течност до гишето си. Авиолинията отрича случаят да е такъв, но адвокатите на Вухнер твърдят, че той ще търси правата си докрай и ще търси допълнително обезщетение заради фалита на бизнеса си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK