Новини

Всеки weekенд е за паzar

Бакхус 22 септември 2021, 17:16

След като през последните години Женският пазар стана синоним на уличната кулинарна култура покрай Бакхус StrEAT Fest, който вече 5 издания подред изкарва гурмето от ресторантите, напитките - от баровете, и фермерските продукти - от магазините, тази есен там ще се проведат серия от уикенд събития, посветени на малките производители.

Първият "Уикенд пазар" в София е на 25 и 26 септември на територията на "Женски пазар" с вход откъм улица "Св. Св. Кирил и Методий" и се провежда с подкрепата на Столична Община. Посетителите ще могат да открият на едно място:
☛ фермерски продукти
☛ ресторанти с прясно приготвена храна
☛ напитки
☛ книжен пазар
☛ цветен пазар
☛ картини
☛ музика
☛ винтидж находки
☛ дрехи

Входът е 2 лв.

"Пазари Възраждане" ЕАД е организатор на първия подобен пазар в София, който всеки уикенд ще събира на едно място подбрани разнообразни търговци и производители, като идеята е да бъдат поканени с дългосрочно позициониране ключови изложители.

Част от участниците в пазара са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка, за да предлагат авторски картини на български художници, ресторант "Космос", който ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт фууд меню, както и шеф Антоан Верест с L'Instant Catering, който ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града. Магазин "Дюкян Меломан" идва с качествен подбор от музика, ще участва и магазин за втора употреба дрехи FREA, които промотират устойчивия модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата.

Партньори на пазара са и Mastercard® TasteBox by André & DiVino, които ще предлагат българско вино от подбрани изби и ще поощряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks - българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, както и с екипа зад популярния инстаграм акаунт Epoque с винтидж посуда. Магазин Ocha.bg ще представя японската култура и най-вече зелен чай. Пивоварна Kazan Artizan ще предлагат наливна крафт бира, издателство "Рибка" ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги.

Ще има и цветен кът, облагороден от български производители на рязан цвят, храстни растения, билки и други сезонни растения.

Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат рибните продукти на "Черноморски улов", както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на "Женски пазар".

"Вярваме, че като съберем на едно място бизнеси от хранително-вкусовия и земеделския сектор, както и български марки, които са пример на пазара с добрите си практики, качествена услуга и иновации, можем да създадем една по-голяма общност от хора и да развием пазарната култура у нас в правилната европейска посока. Пазарът преди всичко е място за позитивен диалог между клиенти и търговци, между общината и гражданите, между приятели, място е за качествено социализиране и даваме всичко от себе си, за да осигурим тази атмосфера и да имаме какво ново да научим всеки уикенд", споделя Драгомир Димитров, директор на "Пазари Възраждане"ЕАД.

Освен че посетителите ще имат възможност да се запознаят с търговците и изложителите и да си закупят качествени стоки, всеки уикенд галерия "Сердика", като част от "Женски пазар", ще представя и различни културни мероприятия, изложби и каузи.

За повече информация може да проследите фейсбук страницата на събитието: WEEKEНД ПАZAR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK