Новини

DiVino.Taste 2021: възход за българското вино

Бакхус 05 ноември 2021, 11:27

Най-значимият и представителен форум на българското вино, DiVino.Taste 2021, ще се проведе от 19 до 21 ноември в зала 4 на Интер Експо Център София. В това юбилейно десето издание на DiVino.Taste ще се включат

близо 70 български изби с над 450 от най-качествените вина

с актуалните им реколти.

Ще присъстват изби от всички региони на страната ни, така че винената обиколка на България е гарантирана и то - без да напускаме столицата. "Българското вино е в подем, то е все по-добро и интересно", разказват организаторите. Очертава се, например, бутилките с местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания.

Въпреки че се провежда в трудна за света и за България обстановка, очакването е форумът отново да бъде средище за идеи и пространство, където се дегустира, споделя и дискутира. Независимо дали е винен професионалист, познавач или любител, на изложението всеки има възможност да се срещне с хората, които създават добрите вина в България и го да опита от тях, а и да се ориентира в огромното предлагане на пазара.

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки да се зареди с бутилките, които са събудили интереса му. На изложението ще се предлагат също висококачествено кафе, вкусна храна и някои специални деликатеси и сладкиши.

Първото издание на DiVino.Taste през 2011 се провежда в Централния военен клуб в София и веднага се превръща в най-големия форум за българско вино. За изминалите години броят на избите-изложители нараства от 37 в първото издание до 80 в последното през ноември 2019. Посетителите също се удвояват - от близо 3000 през 2011 до над 6000 в последните две издания.

Любопитен факт: за трите дни на форума през 2019 са били измити близо 55 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани над 2 тона лед.

В условия на COVID
Безопасното провеждане на форума се гарантира чрез VTR протокол. Това е начинът, по който се провеждат успешно многолюдни събития в цяла Европа.

Какво е VTR събитие:
На DiVino.Taste ще могат да присъстват само ваксинирани (V - vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T - tested) или доказателство за преболедуване (R - recovered). Това се отнася за всички: посетители, изложители, организатори. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове. Всички, които не са ваксинирани или преболедували, могат да се възползват от подвижната лаборатория. Валидността на теста е 48 часа. Препоръчително е да носите маска, която да сваляте, докато дегустирате или се храните.

Билети ще намерите онлайн на Vintageclub.bg и в Eventim.bg, Bilet,bg, Epaygo.bg, както и на мястото на
събитието. На сайта на изложението taste.divino.bg ще откриете кои са изложителите на DiVino.Taste 2021 и вината, които представят.

Програмата
DiVino.Taste: 19-21 ноември 2021

19 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 - вход само с покани за професионалисти и медии
19 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 - вход с билети или покани
20 ноември, събота: от 11:00 до 19:00 часа - вход с билети или покани
21 ноември, неделя: от 10:00 до 17:00 часа - вход с билети или покани
Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK