Новини

Една от тайните зад "Ресторант на годината"

Бакхус 26 март 2023, 13:12

Неслучайно казват, че тайната зад успеха е човешият капитал. Мнозина знаят, че преди дни се проведе церемонията по връчване на наградите "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino", но не си дават сметка колко сложен е процесът по приготвяне на храната за галавечерята.
Ползваме случая, за да повдигнем завесата.
За поредна година HRC Culinary Academy партнира в подготовката на най-голямото събитие за награждаване на най-добрите ресторанти в България. Най-изявените ученици на академията работят рамо до рамо с гост-готвачите звезди, които са поканени да представят свои авторски рецепти на церемонията по връчване на наградите.
На 23 март във Военния клуб менюто беше дело на Кейси Ангелова, Филип Спасов, Марко Ботин, Ваня Пушкар и екипа на сладкарница Marashlian.

Благодарение на проекта "Дългосрочна професионална мобилност за проучване на европейския опит в здравословното готвене" по програма "ЕРАЗЪМ+", курсистите от HRC са работили в едни от най-успешните ресторанти в Холандия и Норвегия, включително в иновативния ресторант UNDER, който получи и 1 звезда Michelin.
През 6-месечния им престой в двете държави, те са придобили знания в устойчивите готварски практики, които ще бъдат представени на специална тематична вечеря в ресторанта към академията на 12 април.

Наградите на "Бакхус" са първата публична изява на завърналите се млади готвачи, които бяха безценна помощ за красиво поднесените вкусни ястия от менюто:

Кейси Ангелова /САЩ, България/
Вестител на пролетта: аспержи, радикио, репички, кремообразен мисо дресинг

Филип Спасов /България/
Изобилието на невидимите: тарама, рапани, паламуд, лющян

Ваня Пушкар /Сърбия/
Новата кухня на Балканите: целина, телешки опашки, виняк, пяна от сливи и жълъди

Марко Ботин /Италия, Дания/
Скандинавско-азиатски фюжън: бока д'оро, шампанско, стриди, юзу кошо, карфиол

Екип Marashlian Pastry /България/
Сутляш с боровинки: бадемов блат, кленов сироп, мус от мляко с ориз, намелака с бял шоколад, боровинки

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK