Новини

600 бутилки и 5 континента на предстоящия Discover.Vino

Бакхус 27 април 2023, 10:33

След тригодишно прекъсване четвъртото издание на Discover.Vino се завръща триумфално на 13 и 14 май в зала 3 на НДК, за да запознае всички любители, ценители и професионалисти с огромно разнообразие на вина от целия свят, представени в България.

Изложението ще предложи околосветско енологично пътешествие с възможност за дегустации на

над 600 бутилки от 5 континента

от всички ценови категории, типове и стилове. Представят се както етикети от легендарни региони и знакови производители, така и продукти на по-малко познати и много интересни имена.

Акцентите

Специален щанд Discover California wines с повече от 70 вина от слънчевия щат - най-престижното място за производство на вино в Западното полукълбо.

Wild Yeast Club - бар с натурални вина. Тук ще е и единственото място, където наред с чуждите, ще могат да бъдат опитани от все по-популярните напоследък български бутилки с минимална намеса.

Програма от майсторски класове за напредналите любители и професионалисти, водени от представители на изби в знакови райони - Шабли, Шампан, Барбареско.

Огромно разнообразие на вина от Италия и Франция - най-силно представените страни на Discover.Vino.

Пенливи вина - от Шампан до Просеко.

Нови вълнуващи вина от Иберийския полуостров.

Специфични качествени вина от съседите ни Турция и Гърция.

Без ограничения ще могат да се опитват нови брандове и реколти вина, а по-общителните посетители ще имат възможност за пряк контакт с гостите от чужбина - представители на многобройните изби участници, както и с вносителите.

Както повелява традицията, ще има и подходяща вкусна храна, както и гурме зона с подбрани деликатеси и специални продукти.

Кога
13 и 14 май, събота и неделя, 11:00 - 20:00 часа

Къде
Зала 3 на НДК

Билети ще откриете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK