Галерии

Номинациите за "Млад готвач"

Бакхус 20 март 2017, 10:37
Категорията "Млад готвач" в конкурса "Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino", вече има своите финалисти. Журито на HRC Culinary Academy избра четиримата от всички кандидатствали, които ще се борят за титлата най-добър "Млад готвач" 2016. Кой от тях ще получи наградата ще разберем на 30 март от 19:00 ч. по време на церемонията по награждаването.

В тази галерия ще ви запознаем с тях и с авторските рецепти, с които кандидатстваха.
Михаил Георгиев е на 25 години и работи като заместник главен готвач в ресторант "Багри". Професионалният му път минава през ресторанти в Катар и САЩ, след което решава да се върне в България. Завършва висшето си образование във Варненски Университет по Мениджмънт и продължава да трупа професионален опит. Ястието, с което кандидатства е Трио от заешко / краче, ребърца, филе /, пюре от алабаш с ферментация от лимони, гел от царска туршия, чипс от земна ябълка, хайвер от мариновано цвекло с джинджър, печен сос с малиново вино, терин от лилав морков. Кирил Стоев е на 18 години и работи в ресторант "Niko'las 0°/360°" при шеф Цветомир Николов. "Готварството е професията, която много обичам и която искам да работя", споделя той. Занимава се с готвене от 5 години, а от 2 години професионално в ресторанти и участия в състезания. Ястието, с което кандидатства е заешко роле с трюфел и кореноплодни, поднесено със сос от диви гъби Петьо Станишков е на 23 години и работи като sous chef в хотел "Арена ди Сердика." Завършил е средното си образование в ПГТ "Алеко Константинов', град Банкя със специалност готвач. Започва работа в в "Гранд Хотел София", а след това е работил и в италиански ресторант "Ла Пиацетта". "Готвенето за мен не е просто професия , то е истинско изкуство, което заслужава респект", споделя той. Неговата авторска рецепта е Деконструиран гълъб ‘’Конфи" с карамелизирани кореноплодни, арпаджик, гъши дроб с лавандула, песто от левурда, лешникова пяна, сос "Мадейра" и меден хляб. Любомир Раданов в момента е 12 клас и учи производство на кулинарни изделия и напитки в ПГТ,,Проф. Д-р Асен Златаров", Варна. Той работи в ресторант "Ernie Hemingway" във Варна, а зад гърба си има натрупани редица отличия от регионални и национални конкурси. Неговата авторска рецепта е за глизирана сьомга със салата от спанак и прясна тиквичка.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK