Галерии

Вината за галавечерята "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino"

Бакхус 14 март 2018, 12:32
За 17 поредна година Бакхус организира единствения по рода си конкурс "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino" и ще обявим най-добрите ресторанти в страната ни за изминалата година с официална галавечеря за 300 души. Тази година ще ви представим едно много специално 6-степенно меню, с което да обиколим света за една вечер през вкусове и аромати. Вижте в галерията ни ексклузивната селекция от вина за вечерята, предоставена от партньорите ни Трансимпорт.

Повече за конкурса може да научите тук.
Tenuta Ca' Bolani Sauvignon Blanc 2016, Friuli, Италия

Изба Tenuta Ca' Bolani лежи в сърцето на Aquileia D.O.C и представлява най-голямата самостоятелна площ от засети лозя в Северна Италия (около 600 хектара). През 1970 г. тя става първата закупена собственост от известното семейство Зонин извън Венето.
В района на Aquileia равновесието на микроклимата е съвършен: умерените ветрове от Адриатическо море намаляват топлината на слънцето в разгара на лятото, което дава възможност за отлично узряване на плодовете, а понижаването на температурата през нощта подобрява първичните аромати на гроздето. Това придава на вината неповторим интензивен характер.

Производител: Tenuta Ca' Bolani
Произход: Италия
Винен район: Фриули
Сорт: 100% Совиньон блан
Цвят: блед сламено-жълт със зеленикави оттенъци
Аромат: свеж и интензивен, с намек на зелени чушки, бъз и салвия
Вкус: свеж, атрактивно плодов и устойчив
Поднесено със: сезонни зеленчуци, желе от билки, консоме от горски гъби, приготвено от шеф Симеон Петков
Dopff & Irion Riesling Cuvee 2015, Alsace, Франция

Chateau de Riquewihr (Шато дьо Риквир) датира от далечната 1549 г. и първоначално е било собственост на принцовете на Вютенберг, управлявали града и региона повече от пет столетия.
Рене Допф поема Домейн Допф и Ирион през 1945 г. Той решава да прекрати старите практики на производство на вино, като променя стила на етикетите от готически с по-модерна визия. Той също така разделя лозето в Шато Риквир на четири имота с типичните френски имена: Les Murailles, Les Sorcières, Les Maquisards и Les Amandiers.
Допф и Ирион притежава над 27 хектара лоза от хълмовете на Риквир, както и 8 хектара от емблематичния Grand Cru Schoenenbourg.

Производител: Dopff & Irion, Chateau de Riquewihr
Винен регион: Елзас, Франция
Сортове: 100% Ризлинг
Винификация: Ръчно бране на гроздето, ферментация при контролирана температура (с цел запазване на свежестта). Съзряване за 6 месеца в метални съдове преди бутилиране
Цвят: Златист с зелени отенъци
Аромат: Минерален, свеж, ябълково-прасковен, нотки на горчив бадем и сив пипер
Вкус: жив, свеж и балансиран, дълъг плодов с минерална устойчивост
Награди: Wine Enthusiast - 87 Points
Поднесено с: Печен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак от шеф Веселин Калев
Zelanos "Z" Rose, Cabernet Franc 2016, Долината на розите, България

Винарна "Зеланос" се намира в източната част на Долината на розите, обл. Сунгурларе в село Славянци. Винарната има капацитет за производство на вино от 150 000 до 200 000 бутилки. Избата притежава собствени лозя от над 700 декара, разположени в близост до винарната. Тереора на района предразполага за производство на повече бели сортове, като съотношението е 70% бели и 30% червени вина.

Производител: Винарна Зеланос
Произход: България
Винен район: Село Славянци, Лозе Орешака
Сорт: 100% Каберне фран
Цвят: нежен, с нюанси на узряла праскова
Аромат: фокусиран, с нотки на свежа ягода и червени плодове
Вкус: с нюанси на вишна, закачлива пикантност и дълъг финал
Поднесено с: Морски дявол, сусам, снежен грах, целина, бадем, шампанско от шеф Любомир Тодоров
Tikves Bela Voda, Македония

Изба "Тиквеш" се намира в град Кавадарци в средно-южния винен регион на Република Македония. Лозята, които притежава избата са в тиквешкото виногорие, което е най-големият район за производство и добив на грозде в Западните Балкани.
Капацитетът на преработка в "Тиквеш" възлиза на 50 млн. кг. грозде годишно, а производственият капацитет е 35 млн. литра вино, като повече от половината се изнася. Компанията досега е спечелила около 2000 награди за качеството на своите марки на местни и чуждестранни панаири.

Производител: Винарна "Тиквеш"
Произход: Македония
Винен район: Велес - Лозе Бела вода
Сорт: Вранец и Плавец
Цвят: Тъмно червен
Аромат: На какао и тъмни горски плодове
Вкус: Плътен, с богата плодова структура, изключителен балан и дълъг финал
Награди: реколта 2012, 95 т. Robert M. Parker, "The Wine Advocate"
Поднесено с: Ирландски Блек Ангус, моркови, цитруси, сладък соев сос, кафе и тимут пипер приготвено от шеф Емил Минев


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK