Галерии

Ресторант на годината 2017: Церемонията

Снимки: Надежда Чипева, Драгомир Ушев 12 април 2018, 00:00
На 29 март в Sofia Event Center се проведе 17-тата церемония "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino".

Наградите бяха обявени на специална галавечеря "Около света за една вечеря", на която беше представено 6-степенно меню, като всяко ястие беше приготвено от едни от най-талантливите ни млади готвачи.

Разгледайте галерията, за да видите как протече вечерта ни.
За кетъринга по време на коктейла се погрижиха партньорите ни от Red Devil Catering. За музиката и доброто настроение се погрижи любимият ни джаз бенд, начело с Вили Стоянов. Първото ястие за вечерта беше приготвено от Валентин Иванов от ресторант "Космос". Повече за неговото ястие може да видите тук. То беше поднесено с коктейл "Семела" - Beluga noble, домашен сироп от карамел и дафинов лист, Ancho Reyes liquor, фреш лайм, шоколадов битер, приготвен от Кирил Хаджиев, главен барман на ресторант "Космос". Първата награда за вечерта беше в категория "Дебют". Тя беше връчена от Юри Велев, главен готвач на "МЕТРО Академия". Победител в категорията беше ресторант aEstivum в Zornitza Family Estate. Дойде ред за салатата за вечерта, която беше приготвена от Симеон Петков от Regis et Jacques Marcon, Франция. Повече за неговото ястие може да видите тук. За всички вина по време на вечерята ни разказа Петър Стоименов - специалист винено портфолио на "Трансимпорт". Ястието на Симеон Петков беше поднесено с Tenuta Ca' Bolani Sauvignon Blanc 2016, Friuli, Италия. Втората награда за вечерта беше в категория "Нова вълна - Гастробар". Тя беше връчена от Тед Лелекас - Посланик на Moet Hennessy за Централна и Южна Европа. Победителите в категорията бяха два - Grape Cental и Jasmine.

На снимката: екипът на Grape Cental.
Екипът на Jasmine приема наградата си в категория "Нова Вълна - Гастробар". Следващата категория беше "Ресторант на читателите", награди в която връчиха Георги Георгиев, съсобственик на фирма Томеко и Марко Стойчев - официален представител на Коравин за България. За втора година печеливш в категорията беше пловдивският ресторант "Паваж". Първото основно ястие за вечерта беше приготвено от шеф Веселин Калев от хотел "Рила", Боровец. Повече за неговото ястие може да видите тук. Франческо Брианти от Acqua Panna & S. Pellegrino разказа повече за съчетаването на вода с храна. Следващата категория беше за "Вкусно място", която беше обявена от Мария Лазарова, - представител на подправки Котани за България. В категорията спечелиха два ресторанта. Първият беше бистро L'Etranger. Вторият печеливш в категория "Вкусно място" беше Da Massimo. Победител в категория "Устойчиви практики Метро" беше ресторант "Багри". Наградата връчи Юри Велев, главен готвач на МЕТРО Академия. Рибното ястие беше приготвено от шеф Любомир Тодоров от хотел Ястребец Уелнес енд Спа, Боровец. Повече за неговото ястие може да видите тук. В категория "Най-добро обслужване" печеливши бяха два ресторанта. Наградите бяха връчени от Маркус Татцер, управител на Порше България, официален вносител на Фолксваген Първият победител беше ресторант "Преди 10". Вторият награден в категорията "Най-добро обслужване" беше ресторант Есте. За първа година победителят в категория "Винена листа и напитки" беше избран от екипа на списание DiVino. Наградата връчиха Емил Коралов, създател и собственик на DiVino и Цветан Бешевишки, управител на Трансимпорт. Втория си приз за вечерта получи ресторант aEstivum в Zornitza Family Estate. Второто основно ястие приготви шеф Емил Минев, кулинарен арт директор на Le Cordon Bleu, London. Повече за неговото ястие може да видите тук. Месото за неговото ястие беше предоставено от Vivenda. Майстор-хлебар Пресиян Петров от "Братя Хлебари" приготви двата хляба за вечерята - първият с активен въглен, а вторит с мед и кисело мляко. Наградата в категория "Авторска кухня" беше спечелена от два ресторанта и беше връчена от Димитър Вретенарски, представител на Перно Рикар България. Единият печеливш беше Niko'las 0/360. Вторият печеливш в категорията "Авторска кухня " беше ресторант ANDRe. Десертът беше приготвен от шеф-сладкар Павел Павлов, който приготви и специален подарък за всеки гост - кутия с два ръчно направени шоколадови бонбона. Вечерта продължи с две категории - изненада, които бе бяха предварително обявени. Първата - "Най-добър екип" беше обявена от Александър Ковачев, съсобственик на компанията "Red Devil Catering". Победител в категория "Най-добър екип" беше ресторант Cinecittà Osteria Italiana. Втората категория-изненада - "Модерна бъгларска кухня" беше представена от Стефания Куджероне, търговски мениджър Югоизточна Европа на Сан Пелегрино. Победител беше ресторант "Космос". За финал бяха обявени номинациите в категория "Ресторан на годината Acqua Panna & S. Pellegrino". Номинирани бяха ANDRe, Chef's, Lazy, Преди 10, Niko'las 0/360, Космос и Cinecittà Osteria Italiana. Наградата беше обявена от Франческо Брианти, главен сомелиер Академия АЛМА и бранд амбасадор на водите Аква Пана и Сан Пелегрино. Голямата награда спечели ресторант Niko'las 0/360 с шеф готвач Цветомир Николов. Динамиката зад кулисите не отсъпваше по никакъв начин на динамиката на сцената. За перфектното протичане на вечерта се погрижиха екип от близо 100 души, чиито талант, отдаденост и професионализъм помогнаха галавечерята да протече по един незабравим за гостите начин.

-

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK