Галерии

Бакхус Вечери: Италианска афера

Снимки: Драгомир Ушев 30 април 2018, 17:37
С пролетното издание на Бакхус Вечери на 26 април се пренесохме в Италия. Гост-готвач беше Адриана Гюзелева, която води блога си In Food Veritas, а темата на нейната вечеря беше Италианска афера. Адриана е израстнала и прекарала голяма част от живота си в Рим, където и готвенето се превръща в нейна страст. След като се завърща в България, започва своята кулинарна платформа - www.infoodveritas.com, чрез която се опитва да пренесе италианската емоция и любов към храната в България. Неин помощник за вечерта беше приятелката й Катя. С тази вечеря дадохме старт и на новата игра, която организираме с партньорите ни от Volkswagen.

На случаен принцип избираме печеливш, който заедно със приятелите си може да се възползва от превоз до Show How Томеко и обратно s Volkswagen Arteon.
Първият късметлия беше Богдан Кънев и неговата приятелка.

/Снимка: Велко Ангелов/
А за да бъде пътуването още по-приятно, предоставяме и изстудена бутилка шампанско Veuve Clicquot , с която вечерта да започне подобаващо.

/Снимка: Велко Ангелов/
Вечерята започна с освежаващ Aperol Spritz, предоставени от партньорите ни Maxxium Bulgaria, а Петър Петров, бранд мениджър на Aperol, ни разказа повече за историята и рецептата на коктейла. Първото ястие беше от южния италиански регион Пулия и типичните за там friselle - хрупкави брускети с чери домати, риган и зехтин екстра върджин. За primo Адриана беше избрала пастата farfalle - Къса паста "пеперуди" с тиквички, сирене провола и щипка мента. Компания на ястията направиха вината от Tenuta Carretta, предоставени ни от изба Едоардо Миролио. Бялото вино за пастата беше от традиционния за Пиемонте сорт Арнеис и прочита му със свежото вино Tenuta Carretta Cayega, Roero Arneis DOCG 2015, Italia. Основното за вечерта беше традиционнaтa за Рим Saltimbocca alla romana - телешко месо от шол, приготвено тънко, с прошуто крудо и салвия. Компания на ястието направи Tenuta Carretta Podio, Langhe Nebbiolo 2014, DOC, Italia от сорта Небиоло. Вечерята продължи със крем маскарпоне с ягоди. За завършек се насладихме на сицилианския дижестив Averna. Благодарим и на партньорите на Бакхус Вечери - Acqua Panna & San Pellegrino, които осигуриха вода като компания към напитките и ястията за вечерта. Благодарим специално и на партньорите ни от Kaufland България, които подкрепиха проекта "Бакхус Вечери". Те направиха и изненада за гостите, като подариха по едно италианско песо ала дженовезе.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK