Галерии

Бакхус Вечери: Магията на Босфора

Снимки: Драгомир Ушев 05 юли 2018, 15:37
През месец юни с Бакхус Вечери се пренесохме на юг и се насладихме на магията на турската кухня. Гост-готвач беше Тюркан Карова, собственичка на един от най-хубавите турски ресторанти у нас - Turqoise. Тюркан е харизматична, гостоприемната и мила дама, която без компромис години наред развива турската кухня у нас и ни завладява с позитивната си енергия и неуморна работа.

Родена в Родопите, Тюркан се връща в Турция, където развива кулинарния си предприемачески дух и се запознава още по-отблизо с националните деликатеси. След дългогодишна пауза, България отново се превръща в нейн дом и днес тя представя цялото разнообразние от турските продукти и рецепти в нейния ресторант, където любовта наистина е тайната подправка.
С тази вечеря продължихме и играта, която организираме с партньорите ни от Volkswagen.

На случаен принцип избираме печеливш, който заедно с приятелите си може да се възползва от превоз до ShowHow Томеко и обратно s Volkswagen Arteon, докато си казва наздраве с охладена бутилка Veuve Clicquot.

/Снимка: Илиян Ружин/
/Снимка: Илиян Ружин/ /Снимка: Илиян Ружин/ Изненадите започнаха още от началото на вечерта - Тюркан беше подготвила като подарък за всеки по един амулет Окото на Назар, който предпазва от уроки и лоши мисли. Вечерята започна с традиционни за Турция мезета - хумус, шакшука, хайдари, патладжан тарама, чий Кьофте, сармичка и кюфте от леща и табули, които бяха сервирани със сусамени питки. И за да е още по-вкусно, Тюркан беше приготвила и великолепен лахмаджун. За атмосферата на вечерта се погрижиха и страхотните братя Емрах и Реджеб Якъбови, заедно с приятеля им Денис Мехмед, които свириха и изпяха традиционни турски песни. Кулинарното пътешествие продължи с артишок по средиземноморски, който нашата доманикя беше донесла специално за вечерята от Турция. Основното ястие беше по семейна рецепта, любима и на децата на Тюркан - пилешка пържола с пастърма и кашкавал на фурна, гарнирана с пилав с шехрие. Компания на ястията на вечерта направиха селекция Yeni Raki, предоставена ни от партньорите ни Геслин ООД. Насладихме се и на специално турско бяло вино Kayra от автохтонния сорт нариндже. За десерт Тюркан беше приготвила кадаиф с крем казандиби, поръсен с карамелизирани круши и орехи. Благодарим и на партньорите на Бакхус Вечери - Acqua Panna & San Pellegrino, които осигуриха вода като компания към напитките и ястията за вечерта. Благодарим специално и на партньорите ни от Kaufland България, които подкрепиха проекта "Бакхус Вечери". Те направиха и изненада за гостите, като подариха по един дип от био патладжан.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK