Галерии

Gift Guide: Коледа 2018

Надя Здравкова 12 декември 2018, 16:41
Сет за хранене CHI Pattern

Нещо старо, нещо ново, нещо назаем, нещо бяло. Нещо, което придава модерен смисъл и може да бъде символ на етикета Made in Bulgaria. Тези съвременни съдове за хранене по идея и реализация на Рада Дичева и Калин Вълчев използват образното богатство на символите и елементите, втъкани в чипровските килими, но вместо традиционната керамика, изборът тук е порцелан. Използваме и преосмисляме наследството, без да го имитираме. Въздействаме без цвят, с чистота и минимализъм. Подаряваме дизайн, отношение, мисъл и естетика.

От tochka & tochka
Голямя чиния - 80лв.
Средна чиния - 70лв.
Купичка - 35лв.
Комплект подправки "Коледно трио"

Три микса от подправки за всичко, което искаме и трябва да приготвим за Бъдни вечер и Коледа, пакетирани в подаръчен прозрачен тубус, с картичка за пожелание на капака. Първият микс е за сладкиши и ядки като меденки, щрудели, тиквеник и др. Вторият е за печена пуйка, свинско или друг специалитет с месо, а последният е за рецепти с кисело зеле като сарми, боб със зеле и подобни. Плюс рецепта и линк с видео кое как става. Безценно и умно. Не, гениално.

От Spizing
20 лв.
Дъска и нож за вино и сирене

Три оръжия за обезоръжаване и на най-трудно впечатляващите се дами (или господа, според зависи). Дъска от акациево дърво, тирбушон и отварачка, нож за сирене от неръждаема стомана с безупречния дизайн на Gentlemen’s Hardware. Оттук нататък е въпрос на въображение как притежателят им ще напълни с вкус, аромат и съдържание тези стъпки към успеха.

От Elephant Bookstore
59.90 лв.
Керамични подложки и салфетник

Познатият ни проект на Funkt за Sharka tiles живее нов живот в тези подложки за горещи съдове с коркова основа. Подписът на архитектурното студио стои в не едно и две емблематични софийски заведения. Сега можем да имаме част от интересните им интериорни хрумвания и у дома. Елементите от троянската школа в три различни дизайна и множество възможни подредби. Красота.

От Funkt
35 лв

Салфетник

От Funkt
Салфетник – 25 лв.
Бутикови крафт бири

За онези приятели и роднини, които оценяват преживяванията повече от предметите. Селекция от юбилейни блендове и пивоварски бижута от хора, на чиято преценка и подбор можем напълно да се доверим.

Bevog Hagger
Най-голямата гордост на най-добрата австрийска крафт пивоварна Bevog - изкуство във и под формата на бутилка. Този изключителен барли уайн отлежава в дъбови бъчви от различни видове алкохол и тъй като не всички се развиват еднакво, във финалния бленд за това бижу се използват само най-добрите.

От Crafter
27 лв.
Bevog gift box

Комплект от четирите светли бири от постоянния асортимент на №1 крафт пивоварна в Австрия – Bevog. Zo е освежаващ session IPA, Deetz – пивък golden ale, Tak – много балансиран pale ale, а Kramah – мощен IPA.

От Crafter
35 лв.
Brewfist Vecchia Lodi

Елегантен и изразителен барли уайн, който е отлежавал дълго време преди бутилиране и идва от една от водещите италиански крафт пивоварни.

От Crafter
12,90 лв.
Кана за мляко за капучино

Кому е нужно? Най-вече на онези с фетиш към планината от пухкава пяна с канела към кафето, които обаче работят от вкъщи и сутрешният им ритуал не включва среща с бариста. Още една вещ, която прави дома ни крепост или просто по-добро място за живеене. Лека, удобна и лесна за почистване. Ще ви липсва, когато се събуждате на чуждо място. Ще видите.

От eMag
86 лв.

/Снимка: Цветелина Белутова/
Колекция English Tea

Кутия с 96 съкровища, които ще превърнат зимните дни и вечери в топло и уютно преживяване за всеки, който обича да има чаша чай до себе си през цялото време. 12 вида био чай – за да се изненадваме при всяко наливане в термоса или каната, за аромат на удоволствие, здраве, спокойствие. Универсално решение, отвъд еднообразието. С елемент на английска аристократичност.

От Zoya
27.15 лв.
Без опаковка

Домашният обяд е още по-вкусен, когато е и красиво опакован. Колекцията "Без опаковка" е безвредно, екологично и икономично решение за момичетата и момчетата, които с гордост си носят храна от вкъщи, а не се редят на опашка в стола. Да сложим в ръцете им заместител на пластмасата и да ги превърнем в децата на бъдещето. Съвсем буквално.

От Gush
27 - 49 лв.
Коледни гъби

Умами Коледа - това е предложението на магазин Трюфелини как да вдигнем нивото на коледната вечеря. Салата от мариновани горски гъби? Ризото със сушени гъби? Сирена поляти с мед с парчета трюфели? Месо с масло от трюфели? Пълнени чушки със сушени тръбенки, смърчулки, булки или манатарки? Опциите са много, ароматни, безкрайно вкусни, а дори да не можете да решите сами как да ги приготвите, в магазина на драго сърце ще ви споделят рецепти. А защото е Коледа, а по Коледа е редно да споделим сладките мигове с близките си хора, може да приготвите сами кутия с деликатеси за подарък. Споменахме ли че гъбите в магазина не са брани във ферми, а са диворастящи и български?

От Трюфелини
Ризото с гъби за двама - 9лв.
Сушени трюфели - от 10 лв.
Сушени гъби - от 9 лв.

/Снимка: Цветелина Белутова/
Наръчник за коктейли

Марката L'HÉDONISTE казва всичко за потенциалния притежател на този оригинален начин да започнете да се учите на миксология у дома. За онези от нас, които обичат удоволствията – не само лично за себе си, но и да ги доставят в добре премерени дози на всеки, стъпил в дома им. Любовта на мъжете може да минава през стомаха, но на жените е по-скоро през небцето. Разбрахте какво имаме предвид, нали?

От Peep
39.00 лв.
Душ гел джин с тоник или водка с кола

Не сме объркали заглавието. Да се изкъпеш с аромат на любимото си питие. Защо не? Тези, които са го изпробвали, са впечатлени от резултата върху кожата и аромата, който оставят след себе си тези ексцентрични хрумвания на британската марка Sting in the Tail. Англичаните разбират от традиции, които с елегантен туист да се превръщат в модерен избор за всеки с усет към по-нестандартното. Плюс 100% естествени съставки. Естествено.

От Elephant Bookstore
34.90 лв.
Душ гел джин с тоник

От Elephant Bookstore
34.90 лв.
Домашна машина за пуканки

За приятелите с нов апартамент и голям телевизор, които ще ви поканят на кино вечер у тях, докато всички заведения се пръскат по шевовете. И така ще е цяла година. Без онова ‘но‘, което обикновено следва след "много обичам пуканки", защото 60 грама царевица се пукат в машината за 3 минути с помощта на горещ въздух и без вредна мазнина. Достатъчно компактна, за да има място във всяка кухня и достатъчно функционална, за да доставя огромно удоволствие на малки и големи. Pop. Play. Perfect.

От Peep
79.00 лв.
Сет за кафе

За нечий дом, в който бавното и прецизно приготвяне на храните и напитките е на почит. Аксесоар с характер и деликатно присъствие от колекцията Slow Coffee Style, която ни припомня забравения вкус на кафето, приготвено по метода pour-over. Наливаме постепенно горещата вода във филтъра, докато подреждаме мислите си за деня. Да се събудиш с радост или подарък, с който ще внесете нов смисъл в живота на любим човек.

От N8
290 лв.
Бамбукова кана

В уютната кухня на баба или върху голямата дизайнерска маса в нечия трапезария – малко цвят, усмивка и шарена непретенциозност винаги създават щипка допълнително настроение. А децата искат да си сипят още лимонада. Органични и натурално стерилни бамбукови влакна в комбинация с царевично брашно и смола от аминокиселини. Без бисфенол, фталати и нефтохимикали, биоразградима. Чудесно, достъпно, бързо решение за всеки дом, в който ще влезем в последните дни на годината.

От Балев Био Маркет
16.79 лв.

/Снимка: Цветелина Белутова/
Кашон harmonica

Най-хубавото на празниците е домашната храна. Не, времето с любимите хора. Да зарадваме някого с вкусни и качествени продукти, които ще му спестят време пред печката, което може да бъде осмислено с усмивки на дивана и весели истории. Изборът какво да има в кашона е изцяло ваш според предпочитанията на този, който ще го разопакова. Лютеница, туршия, ядки, сироп, кафе, шипков мармалад или шоко гхи - био, български (и не само), с гарантирано чист произход, без това да е за сметка на страхотния вкус. Грешката е невъзможна.
От Кашон harmonica
Цена от 30 лв. с безплатна доставка за София

/Снимка: Цветелина Белутова/


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK