Галерии

Black is the new orange (галерия)

Снимки: Йордан Тодоров и Беата Сиевич 14 декември 2018, 13:01
Мойзес Ришар от испанския ресторант Casa Pepa (Bouchéstraße 79A, 12435 Berlin) сервира ароз негро - традиционно ястие от Валенсия подобно на паелята.

Цялата статия може да прочетете тук.
Ароз негро се приготвя от оцветен в черно с мастило от сепия ориз и калмари и се сервира с айоли - емулсия от яйце, чесън и зехтин. Мастилото от сепия придава дълбок, морски вкус на ястието.

Цялата статия може да прочетете тук.
Бен Гликщайн от Pita Gaya (Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin) приготвя сабих - израелски сандвич, който става популярен като стрийт фууд в Тел Авив през 50-те и 60-те години на миналия век.

Цялата статия може да прочетете тук.
Сабих се приготвя от питка, пълнена с пържен патладжан, домати, краставици, магданоз и твърдо сварено яйце, поляти с тахан и сос от манго, наречен амба.

Цялата статия може да прочетете тук.
Черни нюйоркски бейгъли с черен хумус от пекарната Schlomo's Bagels (Kollwitzstraße 44, 10405 Berlin).

Цялата статия може да прочетете тук.
Коктейлът Mr. Black спечели наградата "Най-добра черна напитка". Той е създаден от Артур Вибе от берлинската коктейлна кетъринг фирма Barthur (barthur.de). Mr. Black се приготвя от черен ром и сладък вермут, гарнирани със сушен лимон.

Цялата статия може да прочетете тук.
Мария Фернанда Тортоза от пекарната Mafe Tortosa (@cakesbymafetortosa) показва приготвения от нея черен къпкейк с вкус на морков.

Цялата статия може да прочетете тук.
Репортерка от телевизионния канал Pro 7 разглежда с любопитство черен бейгъл в пряко включване от фестивала.

Цялата статия може да прочетете тук.
Черни близалки Blong на бразилската компания Peccin, която нашумява с иновативните си продукти още в края на 50-те години на миналия век.

Цялата статия може да прочетете тук.
Менджи Жан (вляво) и Ейми Динг от берлинския стартъп Mibap&Mibar (Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin) създават черен сандвич, наречен мибап, вдъхновен от тайванския стрийт фууд.

Цялата статия може да прочетете тук.
Мибап се приготвя с оцветен в черно ориз, прясна бамя, млади соеви зърна едамаме, завити в черно листо нори и полети с черен сусамен сос и червен пикантен сос.

Цялата статия може да прочетете тук.
Полента оцветена в черно със сос от сепия и гарнирана с гъби, листа от градински чай, пържени скакалци и ларви на мрачен бръмбар. Ястието спечели наградата "Черна храна на годината."

Цялата статия може да прочетете тук.
Унгарският журналист и член на журито Криста Конколи снима черната полента с ларви от мрачен бръмбар преди да я опита.

Цялата статия може да прочетете тук.
Черен хамбургер от корейския ресторант Chilees (Choriner Str. 35, 10435 Berlin). През 2000 г. Южна Корея обявява 14 април за Ден на черното, в който се носят само черни дрехи и се ядат черни нудълс.

Цялата статия може да прочетете тук.
Черен хотдог от Chilees.

Цялата статия може да прочетете тук.
Унгарката Зофи Ковач от будапещенската сладкарница Hiszteria Cremeria (hiszteria.hu) показва черни макарони с вкус на водка и краставица.

Цялата статия може да прочетете тук.
Hiszteria Cremeria предлага също така макарони с вкус на фъстъчено масло и кокосов орех.

Цялата статия може да прочетете тук.
Черно сирене Dilano Black Lemon на холандската фирма Van der Heiden Kaas (vanderheidenkaas.nl), с вкус на лимон и черен пипер и обогатено с витамин D.

Цялата статия може да прочетете тук.
Членът на журито Марк Алън Грей опитва мибап - сандвич, вдъхновен от тайванския стрийт фуд.

Цялата статия може да прочетете тук.
Регина Борош присъди наградата "Черна храна на годината" на Никол Сартирани от стартъпа MikroKosmos, за ястието черна полента с ларви на мрачен бръмбар.

Цялата статия може да прочетете тук.

/Снимка: Беата Сиевич/
Артур Вибе от коктейлната кетъринг компания Barthur взе наградата "Най-добра черна напитка" за коктейла Mr. Black.

Цялата статия може да прочетете тук.

/Снимка: Беата Сиевич/
Регина Борош (крайно дясно) откри първия Black Food Festival в Берлин и представи членовете на журито (от дясно наляво) - Марк Алан Грей, Линда Мустафа, Криста Конколи и Кристиян Хусар.

Цялата статия може да прочетете тук.

/Снимка: Беата Сиевич/
Цялата статия може да прочетете тук. Цялата статия може да прочетете тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK