Галерии

Кой ще готви тази на "Ресторант на годината"

Бакхус 14 март 2019, 12:59
На 29 март предстои голямото събитие на "Бакхус" - "Ресторант на годината Бакхус 2018, Acqua Panna & S. Pellegrino" .

Темата тази година е испанска гастрономия - най-горещият световен тренд и нямаме търпение да ви заведем там за една вечер. Каним на суперспециална церемония и гала, фламенко вечеря с 6-степенно меню, представено от 6 различни готвача: гости от Испания и изявени българи.

Научете повече за тях в галерията:
>>> ЯСТИЕ: Оризово тесто пълнено със свинско, скариди и подправки, върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон /
Поднесено с коктейл с Beluga Noble >>>


Любовта към храната на Цветомир Николов започва от вкусните гозби на баба му, които го вдъхновяват да учи професионално кулинария. Желанието му за пътешествия пък го отпраща в кухните на водещи ресторанти във Великобритания, Норвегия и Франция, като 3-звездния Clos des Sens в Annecy-le-Vieux и 3-звездния Maaemo в Осло, където натрупва сериозен професионален опит. През 2016 г. отваря собствен ресторант в София - Niko’las 0/360, a само две години по-късно печели наградата "Ресторант на годината" за 2017 г.

✦✦✦

За куверти: bacchus.bg/top
>>> ЯСТИЕ: Бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар,
шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева
Поднесено с Kapatovo White 2018, Долината на Струма, България >>>


Джорди Морера Сизар е човек, с когото задължително трябва да се запознаете. Роден във Валенсия, специализира при някои от най-добрите шеф-готвачи в света като Феран Адриа и Мишел Бар. Бил е главен готвач на няколко ресторанта със звезди "Мишлен", след което е ръководил няколко собствени проекта. Консултирал менютата на много ресторанти получили звезди "Мишлен" като La Nacional, първият испански ресторант в САЩ, основан през 1868 г. Днес освен TV водещ, Джорди е и главен рецептолог и консултант на една от най-високо позиционирани испански вериги супермаркети Mercadona.

✦✦✦

За куверти: bacchus.bg/top
>>> ЯСТИЕ: Баски Surf & Turf Чангуро краб с традиционен баски боб
Поднесено с Carlos Serres Reserva Red 2012, Rioja, Испания >>>


Фернандо Паласио е роден в Мадрид и завършва "Управление на кухнята и Гастрономия". Работил е в знаменити ресторанти в Испания, включително Abadía Retuerta Le Domaine (1 звезда), Mugaritz (2 звезди) и Diverxo (3 звезди). По-късно специализира в отделите за "Иновации и развитие" на Mugaritz и "Баския Кулинарен Център", където работи и до днес като изследовател и професор на множество студенти.

✦✦✦

За куверти: bacchus.bg/top
>>> ЯСТИЕ: Качамак със сланина Иберико, сесина, български соев сос от ферментирал смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет /
Поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония >>>


Професионалният път на Васил Спасов преминава през ресторанти със звезди "Мишлен" в Дания, Франция и Сан Себастиан, което е особено впечатляващо, имайки предвид, че е едва на 24 години. Не по-малко впечатляваща е и работата му в Zornitza Family Estate, където е начело на кухнята на ресторант aEstivum, победителят в категория "Дебют" в миналогодишното издание на конкурса "Ресторант на годината". Ето защо сме много щастливи, че тази година ще го посрещнем на сцената като наш специален гост-готвач.

✦✦✦

Вижте повече информация за събитието и купете своя куверт на bacchus.bg/top
>>> ЯСТИЕ: Млечно агнешко от Валядолид с диви гъби
Поднесено с Bodegas Sinforiano Quelías Rosé 2018, Cigales, Испания
>>>

Виктор Мартин е едно от водещите лица на модерната испанска гастрономия в района на Валядолид. Роден в областта Кастилия и Леон, той завършва образованието си във водещи испански академии по гастрономия. Професионалният му път го отвежда през ресторанти с 2 и 3 звезди "Мишлен", включително в Racó de Can Fabes на шеф Санти Сантамария в Барселона (3 звезди). През 2007 г. се завръща в родната си провинция и отваря собствен ресторант Trigо, заедно със съпругата си и сомелиер Ноеми Мартинес. Оттогава заведението е наградено с 2 слънца "Репсол" и получава първата си звезда "Мишлен" миналата година. Виктор Марин е гост на "Бакхус" под егидата на Посолство на Кралство Испания.

✦✦✦

Вижте повече информация за събитието и купете своя куверт още сега на bacchus.bg/top
>>> ДЕСЕРТ: Портокал, шоколад и иберийски емоции
Поднесено с коняк Hennessy X.O. >>>

Франсиско Лоренсо
идва от поколения на майстори сладкари и кулинарията тече във вените му. Израснал е в Испания, но работата му го отвежда в ресторанти в Европа, Америка и Азия. Ръководил е кухните както на гурме ресторанти, така и на големи международни вериги. В работата си той комбинира вкусовете от старите семейни рецепти с нови техники и превръща класическото в модерно, като търси вдъхновение в архитектурата, химията и киното. Днес той е екзекютив шеф на HRC Culinary Academy и шеф-инструктор в ресторант "Таланти" - София.

✦✦✦

Вижте повече информация за събитието и купете своя куверт още сега на bacchus.bg/top


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK