Галерии

Ресторант на годината 2018: Церемонията

Снимки: Драгомир Ушев, Цветелина Белутова 18 април 2019, 13:10
За осемнадесета поредна година "Бакхус" раздаде наградите на най-отличилите се ресторанти в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Те бяха връчени на 31 март на гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено от български и испански топ-готвачи и в партньорство с престижния Баски Кулинарен Център в Сан Себастиан.

Разгледайте галерията, за да видите как протече вечерта ни.
За кетъринга по време на коктейла се погрижиха партньорите ни от Red Devil Catering. За музиката и доброто настроение се погрижиха невероятната фламенко група Del Padre. Първото ястие за вечерта беше приготвено от Цветомир Николов от ресторант Niko'las 0/360. Акомпанимент на предястието направи авторски коктейл Beluga Noble, приготвен от Драго Иванов. Ястието беше оризово тесто пълнено с преса иберикa бейота, скариди и подправки, поднесено върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон. Първата награда за вечерта беше в категория "Дебют". Тя беше връчена от Рангел Рангелов, маркетинг мениджър Трасимпорт ООД. Победителите в категорията са двама - Tams House и Manzo.

На снимката: екипът на Tams House в Пловдив.
Екипът на Manzo (София) приема наградата си в категория "Дебют". Дойде ред за рибното ястие за вечерта. То беше приготвено от Джорди Морера Сизар от Валенсия. Ястието представляваше бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар, шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева. Втората награда за вечерта беше в категория "Нова вълна: Брънч-ресторант". Наградата връчиха Силвия Рангелова и Свилен Накев от Ред Девил Кетъринг. Победителите в категорията са двама - Фабрика Дъга и Мулти Култи.

На снимката: екипът на Фабрика Дъга в София.
Екипът на Мулти Култи (Пловдив) приема наградата си в категория "Нова вълна: Брънч-ресторант". Наградата в категория "Ресторант на читателите" връчи Джиджи Лагадинова, главен редактор на списание "Бакхус". За трета година печеливш в категорията беше пловдивският ресторант "Паваж". Следващото ястие беше приготвено от Адриан Леонели от Баския Кулинарен Център, Сан Себастиан. Ястието беше "Баски Surf & Turf" - Чангуро краб с традиционен баски боб. Следващата категория беше за "Вкусно място", която беше обявена от Мария Лазарова, - представител на подправки Котани за България Победителите бяха два - Bistrello и Щастливото прасе.

На снимката: Екипът на Bistrello.
Екипът на Щастливото прасе приема наградата си в категория "Вкусно място" Наградите в категория "Световна кухня" връчи Георги Георгиев от Томеко. Наградените бяха два - Hamachi-ni и L'Etranger.

На снимката: Екипът на Hamachi-ni получава наградата си.
Екипът на L'Etranger получава наградата в категория "Световна кухня". Следащото ястие беше приготвено от Васил Спасов от ресторант aEstivum, с. Зорница. Ястието беше качамак със сланина Иберико, блек ангъс сесина, български соев сос от ферментирал смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет. За някои от вината по време на вечерята ни разказа Петър Стоименов - специалист винено портфолио на "Трансимпорт". Ястието на шеф Спасов беше поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония. Дойде ред и за наградата за "Винена листа и напиткиDiVino". Тя беше връчена от Емил Коралов, DiVino и Марко Стойчев, Синерджи. Победител в категорията "Винена листа и напитки DiVino" беше ресторант Niko'las 0/360. Следващата категория беше "Креативна кухня". Наградите връчи Полина Видас от Мастъркард. Победителите бяха трима - ANDRè, Niko'las 0/360 и aEstivum.

На снимката: Екипът на ANDRè приема наградата си.
Екпипът на Niko'las 0/360 приема наградата си в категория "Креативна кухня" Екпипът на aEstivum приема наградата си в категория "Креативна кухня"
Следващото основно ястие беше приготвено от Виктор Мартин от ресторант "Триго" във Валядолид. Ястието беше млечно агнешко от Валядолид с диви гъби. Следващата категория не беше предварително обявена и беше изненада. Наградата за "Вечна класика" връчи Тед Лелекас, посланик на Moet Hennessy за Централна и Южна Европа. Победител беше ресторант "Клуб на Архитекта" в София. Десертът беше приготвен от Франсиско Лоренсо от HRC Culinary Academy. Името на десерта беше "Портокал, шоколад и иберийски емоции" За финал бяха обявени номинациите в категория "Ресторант на годината Acqua Panna & S. Pellegrino". Номинирани бяха aEstivum, ANDRé, Cinecittà Osteria Italiana, Космос и Niko’las 0/360. Наградата беше обявена от Стефания Куджероне, търговски мениджър Югоизточна Европа на Сан Пелегрино.Космос Голямата награда спечели ресторант "Космос". Динамиката зад кулисите не отсъпваше по никакъв начин на динамиката на сцената. За перфектното протичане на вечерта се погрижиха екип от близо 100 души, чиито талант, отдаденост и професионализъм помогнаха галавечерята да протече по един незабравим за гостите начин.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK