Галерии

Бакхус Вечери: Френска Вечеря

Бакхус 16 юли 2019, 16:12
Последното издание на Бакхус Вечери преди лятната почивка беше посветено на една вечна класика - френската кухня. Имахме удоволствието да поканим Ивайло Миров - шеф готвач в посолството на Френската република в България да приготви една зашеметяваща гурме четиристепенна вечеря. Вижте как премина тя в галерията ни. Ивайло Миров се занимава професионално с кулинария едва от шест години, но за това време е натрупал солиден опит сред екипите на хотел "Хилтън", частният "Резидънс клуб", а от година и половина работи като су шеф в посолството на Република Франция в България. Ивайло е имал възможността да направи и стаж в Министерство на външните работи на Франция, където е научил тънкостите на френската кухня от местни шеф-готвачи. Освен с работата си в посолството, той се занимава и с организирането на различни събития и тематични вечери заедно с добре познатия на кулинарната ни сцена шеф Антоан Верест, два пъти носител на наградата на списание "Бакхус" "Ресторант на годината". Първото ястие за вечерта беше пълнено яйце с течен жълтък, шантили с лимон и "Quatre épices" брускета от хляб с активен въглен и ферментирали кайсии. За вината се бяха погрижили партньорите ни от Seewines, които бяха представени от главния им сомелиер Благой Кузмански. Като второ ястие се насладихме на сафрид в темпура с туршия от краставици и айоли сос.
Основното ястие беше телешки бузи с картофено пюре, лук конфи, пресен лук, глазирани моркови и Деми глас. А за финал се насладихме на една франска класика -Paris-Brest с лешников крем и ягоди. Десертът беше комбиниран с Hennesy V.S.O.P. , който ни представи Мария Райкова от Авенди. Благодарим на партньорите ни от Seewines за страхотната селекция вина, които правиха акомпанимент на вечерята ни. Специални благодарности и на Mastercard, които са партньори на Бакхус Вечери. Благодарим и на партньорите на Бакхус Вечери - водите Acqua Panna & San Pellegrino, без които нито едно ястие и напитка не вървят.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK