Галерии

Rustic Reserve Gin

Бакхус 05 декември 2019, 16:06
Rustic Reserve е първият български крафт джин. Той е идея, родена от сътрудничеството между една влюбена в България англичанка, Бабара Пейдж-Робъртс, и един предприемчив българин, Иван Крачунов, собственик и изпълнителен директор на "Агротайм" ЕООД. Те използват богата, многообразна и пустееща дива природа, предлагаща изобилие от билки, плодове и много други полезни растения, за да съживят една британска традиционна напитка по един нов и иновативен начин.

По време на първият Бакхус Коледен Гурме Базар ще може да опитате следните джинове и ликьори:

Крафт 19

Craft 19 използва неповторимото разнообразие от билки и растения в природата на България в комбинация съчетаваща плодови, цветни, дървестни и цитросови ноти, включително планинска хвойна от района на Родопите за получаването на един джин с отличителен характер. Името Крафт 19 идва от броя на билките придаващи мекото усещане на нашия джин, който е перфектен за пиене чист, с бучка лед или смесен с не повече от 50:50 студена газирана или изворна вода.

Трънков джин

Известен в Англия като Коледен ликьор, трънковият джин Рустик Резерва се приготвя чрез настойване на естествено растящи, диви трънки набрани от красивите, плавни хълмове в природа на Лудогорието в леко подсладен джин. Плодовете престояват три месеца – от брането им през септември до декември, когато полученият ликьор се прелива в бутилки и се сервира като "диджестив" на Коледа. Останалият, ако има такъв, се сервира през цялата година в котейли.

Дренков джин

Дренковия джин Рустик Резерва се проготвя чрез настойване на български дренки от района на Лудогорието в леко подсладен джин за три месеца – от брането им през август до началото на ноември, когато полученият ликьор с подчертано уникален аромат и огнено червен цвят се прелива в бутилки и се пие като "диджестив" през зимата и в коктейли през цялата година.

Зимен джин

Зимният джин Rustic Reserve се приготвя на ръка от плодове на българска био арония, брана през месец август от района на слънчева Добруджа. Плодовете се поставят в допълнение с цитрус и джиджифил в леко подсладен джин за три месеца. Полученият ликьор се прелива в бутилки в началото на декември и се консумира през цялата зима като загряващ "диджестив" и като основа за коктейли, особено с английска джинджифилова бира.

Всичко за първия Бакхус Коледен Гурме Базар вижте тук.

Научавайте новостите за събитието във Facebook.

Купете билет онлайн с намаление тук.
Всичко за първия Бакхус Коледен Гурме Базар вижте тук.

Научавайте новостите за събитието във Facebook.

Купете билет онлайн с намаление тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK